Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel: 5 sterren beoordeling LeMieux

Alweer de vierde editie van Divoza’s Testpanel. Deze keer lieten we onze vaste testriders en gasttestriders het Lemieux ProSport Square Zadeldek testen. De testperiode was 2 weken. In deze periode werd het zadeldek getest en vergeleken met andere zadeldekken. Hieronder kun je alle reviews van de testriders teruglezen.

Anniek van SchaikLemieux Prosport Square

Ik heb twee weken het Le Mieux zadeldek kunnen uitproberen. Ik kende het merk wel van de wat professionelere stallen, daar had ik de dekjes wel eens zien liggen en het leek me dan ook erg leuk om er zelf een te mogen uitproberen.

Toen ik het dek thuisgestuurd kreeg viel me als eerste de kwaliteit op. Het dek is niet dik, maar wel heel stevig, voelt robuust aan en is bovendien goed afgewerkt. Zo is er voor gekozen om op de plek waar de singel ligt, een extra stevige stof te gebruiken. Een groot voordeel wat direct zichtbaar is wanneer je het dek vasthoudt, is de anatomische vorm in de bovenkant. Het dek heeft een teruggesneden voorkant en is gewelfd bij de schoft. De ‘ruggengraat’ is voorzien van een harde, stevige band stof, waardoor het goed zijn anatomische vorm behoudt. Daarnaast is de lus bij de singel voorzien van klittenband, zodat je niet je hele singel hoeft los te maken om het dek weg te halen.
LeMieux Prosport Square
De anatomische pasvorm kwam ook mooi tot zijn recht onder het zadel. Normaal erger ik mij altijd aan de dikke pads die strak over de schoft gaan zitten, ondanks dat ik ze flink in de kamer trek bij het opzadelen. Dat doet het Le Mieux dek absoluut niet, hij blijft de gehele training vrij van de schoft en lijkt mij dan ook zeker ideaal voor paarden met een hoge of gevoelige schoft. Doordat het dek niet zo dik is als de gevoerde dekjes of suedine pads, droogt hij ook snel op. En dat is ook wel fijn, want niemand wordt vrolijk van een klef nat dekje in je zadelkast.

Het dek is daarnaast mooi groot en ligt prima onder het zadel. Het is aan de voorkant iets lang ten opzichte van de singellus, waardoor het lijkt of je zadel wat te ver naar voren ligt, maar dat is alleen optisch bedrog. Het enige nadeel wat ik aan dit dekje kan toeschrijven, is dat het voor echte ‘setjes-verzamelaars’ wat te simpel van ontwerp is. Maar voor de serieuze ruiter die liever kiest voor functionaliteit en kwaliteit boven modieuze printjes en gekke kleurencombinaties is dit het ideale sjabrak. Gezien de kwaliteit van het materiaal en het stikwerk denk ik dat dit dekje vele trainingsuren mee zal gaan zonder slijtage.

Savannah Pieters
Lemieux Prosport Square

De afgelopen twee weken heb ik het LeMieux Square Prosport zadeldek getest. Ik had al veel positieve berichten gehoord over het zadeldek en weet dat het ook gebruikt wordt door onder andere Olympisch kampioene Charlotte Dujardin.
De eerste is gelijk een geslaagde; het zadeldek straalt kwaliteit uit. Het is voorzien van D-ring lussen en is extra verstevigd op de plek waar de singelstoten langs lopen; tevens zit er in de zadellus een kleinere lus, welke speciaal voor de voorste singelstoot kan worden gebruikt.
Lemieux Prosport SquareOp paard onder het zadel ligt het zadeldek als gegoten dankzij de speciale pasvorm en de uitsnijding bij de schoft, waardoor deze vrij ligt van de schoft. Ook tijdens de trainingen is het dekje compleet vrij van de schoft blijven liggen en is absoluut niet verschoven. Wat opvalt is dat het dekje goed vocht absorbeert en is na een paar minuten aan de lucht drogen ook niet nat meer.
De D-ring lussen zijn ideaal; bij andere dekjes was het afknippen van de lussen het eerste wat ik deed. Bij het LeMieux zadeldek hoeft dat dus niet.
Ik wil niet meer anders dan het LeMieux zadeldek!

 

 

Dagmar Koelma

Lemieux Prosport SquareDit sjabrak heeft een erg mooie ergonomische ligging waardoor de schoft optimaal vrij kan bewegen tijdens de sport en voelt aan als een sjabrak van een goede kwaliteit. Het sjabrak is niet heel erg dik (maar wel dik genoeg) waardoor je een beter gevoel houdt met je paard. Ik heb dit sjabrak nog maar net en heb hem nog niet langdurig kunnen testen waardoor ik erg nog geen ervaring mee heb hoe hij zich houdt na regelmatig gebruik. Ik hou jullie op de hoogte! Groetjes Dagmar

 

 

 

Simone Houterman

13234699_1228539057158383_100047178_o

Ik ben erg blij met de witte variant van dit dekje. Van boven is hij mooi terug gesneden wat zorgt dat de schoft goed vrij ligt. Dit vind ik het grootste plus punt, omdat dekjes vaak strak over de schoft heen vallen en het paard daarmee beperken. Door de korte bevestigingen aan de voorkant ligt hij ook goed vast en kan hij niet makkelijk verschuiven. Het dekje is niet overdreven dik, dit vind ik prettig omdat hij dan tussentijds niet overdreven nat wordt en vervolgens ook snel weer droog is. Over het algemeen dus een erg mooi dekje van een goede kwaliteit. Na het wassen ook nog helemaal goed, geen losse stiksels. Absolute aanrader en chic om mee op wedstrijd te verschijnen!

Lemieux Prosport Square

 

 

 

De testriders zijn het eens. Een kwaliteitsvol zadeldek met de perfecte pasvorm. Alle dames geven het zadeldek 5 sterren. 
Het zadeldek is verkrijgbaar bij Divoza Horseworld.

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*