Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | ANKY ATC181104 vest

Afgelopen maand hebben Daphne, Lotte & Eefje het Anky ATC181104 vest getest. Lees hieronder hun bevindingen!

DAPHNE

Uiterlijk
Dit vest van Anky heeft een mooie pasvorm. Door het elastiek in de taille zit het getailleerd en kleed het slank af. De gouden/beige kleur is opvallend maar heel chique en is daarnaast met veel andere kleuren te combineren.
Het vest valt voor mijn gevoel iets ruimer uit dan normaal. Als je jouw kleding graag aangesloten draagt raad ik aan om een maatje kleiner te nemen. Heb je jouw kleding liever wat losser dan zit je reguliere maat waarschijnlijk precies goed. Ik ben 1.70m en ik draag een maat S.

Materiaal
Het vest is gemaakt uit een mix van twee stofjes. De glimmende stof aan de voorkant geeft een luxe uitstraling. Ook handig: op dit materiaal kan je vlekjes redelijk makkelijk met een doekje wegpoetsen. De stof op de rug en de mouwen is geweven, luchtig en geeft het vest draagcomfort. Helaas ging er tijdens de testperiode wel een klein naadje van mijn mouw los.

Comfort
Door het vreemde weer van de afgelopen weken heb ik het vest bij verschillende tempraturen kunnen testen. Bij kouder weer kan je de kraag helemaal omhoog risten en de stof aan de voorkant houdt nog redelijk wat wind tegen.
De stoffen rug is daarentegen heel ademend en zit daardoor comfortabel bij warmer weer. Ik zweet altijd tijdens het rijden, als ik in een normaal vest rij heb ik al snel last van donkere zweetplekken, dat is bij dit vest nog niet gebeurd. De achterkant kroop bij mij tijdens het springen soms wel een beetje omhoog.

Details
Het vest heeft twee steekzakken die je met een knoopje kan afsluiten. Jammer dat hier geen rits in is gezet, zo weet je zeker dat er niks uit je zak kan vallen. Mijn telefoon past echter niet door de opening dus die zal je niet snel verliezen. Op de heup en de mouw zit een klein anky logo. Doordat de gouden kleur al best opvallend is vind ik het mooi dat het verder niet al te overdreven is afgewerkt.

Ik vind het een veelzijdig vestje welke je zelfs kan dragen als je niet op het paard zit!
Divoza en Anky: Bedankt dat ik dit mooie product heb mogen testen!

Bekijk hier mijn video

 

LOTTE


De afgelopen week mocht ik het blauwe Anky Technical Casuals Vest testen. Hieronder deel ik mijn bevindingen van dit mooie vest!

Uiterlijk
Direct toen ik het vest uit de verpakking haalde vond ik de kleur al heel mooi. Het vest heeft een mooie diepblauwe kleur. De mouwen zijn zacht, maar de voorkant van het vest is van ander materiaal waardoor het glimt in de zon. Door het elastiek in de taille sluit het vest mooi aan en blijft het mooi op z’n plek zitten. Het vest ziet er comfortabel uit en ik kreeg er veel complimenten over als ik het aan had op stal en op wedstrijd. Vooral de zin ‘’Oh, het staat ook leuk als ‘’normaal’’ jack!’’, waar natuurlijk mee bedoelt wordt dat het vest ook door kan gaan voor een vest dat je ‘buiten’ de paarden om aan doet, vond ik leuk! Het vest staat netjes, classy (vooral doordat het uit verschillende stoffen/materialen bestaat), comfortabel en kleedt mooi af.

Materiaal
Het vest is erg licht en voelt zacht aan. Toen ik het vest uit de verpakking haalde voelde het niet zo stevig aan en dacht ik ‘’Betaal je hier nu zo veel geld voor?’’. Maar toen ik het vest in het gebruik nam voelde het materiaal toch wel sterk. En belangrijker: je krijgt viezigheid er makkelijk vanaf/uit. Mijn paard heeft er meerdere keren op gekwijld en zijn vieze lijf er tegenaan geparkeerd maar iedere keer kreeg ik de viezigheid er zo vanaf en na het wassen op 30graden zag het vest er nog precies hetzelfde uit.

Het vest is niet waterdicht, in de regen rijden was geen succes, al droogt het vest wel erg snel door het dunne materiaal. Zodra het droog is kan het vest eigenlijk met iedere temperatuur gedragen worden. Doordat het materiaal dun is, ademend en zacht kan je het makkelijk onder een dikkere jas dragen of in het voorjaar als zomerjasje gebruiken. Ik heb het vest in zowel 27 graden als 13 graden getest (niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland) en in beiden temperaturen zat het vest nog steeds aangenaam. Zelfs met 27 graden ging ik er niet meer door zweten, dus ademen doet het vest wel! Door het fijne materiaal gaat dit vest ook niet snel stinken.

Comfort
Het vest zit onwijs lekker en zit niet in de weg tijdens stalwerkzaamheden en rijden. Het vest sluit perfect aan en blijft mooi zitten. Doordat het vest ademt, ga je er niet heel snel erg in zweten. De hoogsluitende kraag zit niet benauwend en ook niet te los rondom de nek. Al met al een super fijn vest om aan te hebben naar de paarden en ook daarbuiten!

Details
Door de stiknaden in een andere kleur en de verschillende materialen waaruit het vest bestaat krijgt het vest een sportief uiterlijk. Door de hoge kraag staat het vest weer classy en door de zachte mouwen zit het erg comfortabel.

Ik geef dit vest als trainingsjack en zomerjasje een dikke 10! Ik ben heel blij dat ik dit mooie product heb mogen testen en ik hoop dat nog heel veel andere ruiters er plezier van gaan hebben!

 

EEFJE


De afgelopen maand mocht ik het Anky ATC181104 tech vest testen. Super leuk! Het is qua weer erg wisselvallig geweest, dus ik heb echt optimaal kunnen testen.

Uiterlijk
Al bij de eerste oogopslag valt het vest enorm op! Ik mocht namelijk de goudkleurige variant testen; geen alledaagse kleur, maar ik ben er helemaal weg van! Het vest heeft een mooie glans, niet TE opvallend, maar vooral erg chique.

Materiaal
De voorkant van het vest en de kraag zijn van een gladde stof. Ideaal voor op stal, want er blijft niet snel vuil aan zitten. De rug en mouwen zijn van een zachte en hele fijne ribstof, met een heel klein glittertje er in. Het vest is vrij dun, wat hem perfect maakt om mee te rijden in het voorjaar.  Ik heb hem ook al aan gehad naar een wedstrijd en ik vond het erg fijn om hem weer aan te trekken nadat ik mijn rijjasje uit had gedaan! Je gaat er niet snel in zweten, maar je hebt wel net dat beetje extra warmte waar je bij deze temperaturen nog niet zonder kunt.

Comfort
Ik vind het vest enorm fijn om aan te hebben. Het opstaande kraagje houdt de wind uit je nek en de mouwen zijn makkelijk op te stropen (en blijven dan ook goed zitten), wanneer je het warm krijgt als je langer aan het rijden bent. Het vest is heel lichtgewicht, wat niet alleen fijn zit maar er ook voor zorgt dat het heel snel droog is na het wassen. Tijdens de laatste training begon het even flink te regenen. Op de voorkant (de gladde stof) blijven de regendruppels liggen, waardoor je lijf niet nat wordt. De stof van de mouwen neemt het water wel op, maar dit was binnen no-time weer droog.

Details
Bij het ontwerpen van dit vest is aan alles gedacht: zowel in de taille als helemaal onderaan het vest, zit elastiek. Je kunt deze aan 2 kanten strakker maken, zodat het vest altijd mooi aansluit. Er zitten 2 zakken aan de voorkant, die voorzien zijn van een drukker. Het enige nadeel dat ik tijdens het testen heb ondervonden, is dat de drukkers misschien wat “te sterk” zijn. Mijn paard bedelt na het rijden steevast om een klontje, en uiteraard geef ik daar ook steevast aan toe… Nadat ik 1 drukker een paar keer (misschien iets te onvoorzichtig) had opengemaakt, kwam de achterkant los uit de stof. Oeps! Inmiddels is dit weer gerepareerd, dat was snel gedaan.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik het Anky vest een hele fijne aanvulling vind op mijn garderobe!

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*