Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel: Bucas tot zo ver

 

Tijd voor de Bucas dekens tot zo ver. Alle meiden hebben de deken nu ongeveer 3 weken in gebruik. Zijn ze al min en pluspunten tegengekomen tijdens het gebruik? Lees het hieronder in de reviews.

Banner naam simone

 

deken liggend strand zonder hals

Edli Nikpics

Nosa heeft haar Bucas Power Turnout Light deken onderhand al een poosje op. Eigenlijk heb ik meteen toen ik de deken thuis binnen had gekregen het scheerapparaat gepakt en haar van haar dikke wintervacht verlost. De deken valt iets groter uit dan wat ik had verwacht maar toch past ze hem goed. Dat beetje extra ruimte vind ik fijn anders krijgt ze snel kale plekken of is deken snel verschoven. Ze heeft nu trouwens nergens kale plekken! Rare sprongen, bokken en uitgebreid gaan liggen rollen hebben we ook zeker getest, want daar is Nosa goed in. Door alle strategische singels blijft hij perfect liggen en ook daarna ligt de deken nog op de plaats waar hij hoort en waait hij niet omhoog of iets dergelijks. Dat laatste is ook erg fijn gezien het de afgelopen paar dagen flink aan het stormen is geweest en ze dan toch lekker buiten heeft kunnen staan. Zo kom ik dan bij een opmerking die ik kan maken. Deze mooie licht gekleurde deken is nu zo hier en daar wat grijs, zwart, bruin en nog wat andere vreemde kleuren. Dat kan een minder puntje zijn alleen heb ik geen dekens voodeken staand strandr de show, maar voor de functionaliteit. Dit licht gekleurde materiaal reflecteert de zonnestralen zodat je paard het niet te warm krijgt. Ik was wat voorzichtig met deze deken ten alle tijden te gebruiken, want mijn gewoonte was om een zweetdeken op te gooien na het rijden en deze na een poosje te verwisselen voor de staldeken. Nu kan ik na het rijden meteen deze deken op doen en ben ik klaar. Er blijft geen zweet liggen, de deken wordt niet nat en je paard krijgt het niet te warm. Dit heb ik regelmatig gecheckt. Ook heb ik veel gevoeld of ze het niet te koud had, want de deken is voor mijn gevoel erg dun. Maar steeds wanneer ik dit checkte was het onder de deken heerlijk warm en had Nosa nergens last van. De laag in de deken houd de warmte dus ook supergoed binnen wanneer dat nodig is. En mocht het nu echt heel koud worden of wil je perse een nog dikkere deken op dan heeft Bucas ook een dikkere versie of je bevestigd een losse onderdeken aan deze deken vast. Ook dat systeem werkt super handig en het is alsof je 1 deken hebt door de ideale manier van bevestigen. Nu kom ik bij het onderdeel wat ik ook erg fijn vind en dat is de los te bevestigen hals! Je kan de hals heel handig zelf vastmaken met klittenband. Fijn omdat ik wanneer de paarden binnen staan de hals er wel eens af wil halen en er buiten dan weer aan vast wil maken. Nog een heel fijn punt aan de hals, Nosa haar manen blijven mooi. Mijn ervaring met andere dekens waar een hals aan zat is dat de manen helemaal dof werden en uitvielen. Dit is nu absoluut niet het geval en daar ben ik heel erg blij mee! Meer weet ik niet te vertellen behalve dat ik zeer tevreden ben met deze mooie handige Bucas deken.

Tot de volgende blog,

Liefs Simone

PS Shop deze Bucas Turnout Light deken nu met 20% korting tot en met 16-12-2015!

Banner naam dagmar

Zylandra tot zo ver 1-1De Bucas Shamrock power bevalt tot nu toe erg goed.zylandra detail

Mijn paard blijft na de training warm en wordt niet koud doordat het vocht afgevoerd wordt door de deken. Ik vind de deken een ideale uitkomst voor transport en na mijn training en mochten de temperaturen nog meer gaan dalen dan kan je de deken als onderdeken gebruiken. Dankzij de stevige dubbele sluiting op de borst kan Zylandra de deken niet los krijgen en kan ik haar zonder dat ze de deken weer los krijgt rustig in de box zetten. Dankzij de schouderplooien valt de deken mooi om de schouders/hals van Zylandra heen en staat hij niet open aan de voorkant waardoor de kou niet naar binnen ‘tocht’.

Maar het allerbelangrijkste is dat het zweet goed afgevoerd wordt en tot nu toe doet de deken dat super!

Banner naam jeanet

Gijsbert bucas deken

Het is alweer tijd voor de tussen beoordeling van de Bucas deken. Inmiddels heb ik de deken al meerdere keren gebruikt en kan ik hem nu ook beoordelen als ‘Cooler’ deken. Naast de mooie stof en pasvorm, ben ik ook tevreden over de werking van de deken voor na het trainen. Mijn paard zit mooi kort in het haar, hij is dus na een training nooit helemaal bezweet, maar heeft vaak wel wat zweetplekken op zijn hals en onder het zadel. Meestal spoel ik hem daarna af met warm water, zodat hij daarna weer mooi kan opdrogen en er geen opgedroogde zweetplekken blijven zitten. Mijn paard is erg snel droog onder de deken, terwijl hij er wel mooi warm onder blijft. De binnenkant van de deken blijft droog aanvoelen, het vocht trekt er als het ware doorheen. Ook wanneer ik hem niet afspoel, en hem direct onder de deken laat afkoelen, droogt hij mooi op en zijn de zweetplekken zo goed als niet meer zichtbaar. Daarnaast heb ik hem ook als transport deken gebruikt. Ook dan blijft mijn paard goed op temperatuur en komt hij er mooi glad onder vandaan. Door de soepele stof is de deken ook makkelijk mee te nemen en neemt hij niet heel veel ruimte in. Kortom, ik ben een tevreden tester dus!


Banner naam joyce

SONY DSC

SONY DSC

Door het weer van de afgelopen weken werd het behoorlijk aantrekkelijk om mijn trainingen SONY DSCin de binnenhal voort te zetten. Helaas hebben wij die zelf thuis niet, dus moeten we daarvoor op pad met de trailer. Een mooie gelegenheid om de bucas power cooler op transport te testen. Tijdens het vervoer blijft de deken mooi liggen en bij aankomst heeft mijn paard het lekker warm onder de deken. Ik haal mijn paard uit de trailer en ik ben niet de enige die onder de indruk is van de chique verschijning. Ik kreeg diverse complimenten over het opvallende uiterlijk van de deken. Groot gelijk, want het is wel echt een eye catcher. De deken wordt vooral omschreven als chique, niet zo gek vanwege de mooie gladde, glanzende stof. Na de training gooi ik de deken op en stap nog even uit aan de hand.
De deken valt helemaal om het paard zijn lichaam heen en als ik voor het laden onder de buik voel, voel ik de warmte niet circuleren, maar het is er inderdaad comfortabel lekker warm. Ook onder de deken heeft mijn paard het lekker warm en wordt ze al droger. Alhoewel mijn paard soms best beweeglijk kan zijn op de trailer ligt de deken nog perfect bij thuiskomst. Bij de volgende beoordeling zal ik mijn ein
doordeel geven, maar tot nu toe ben ik niets anders dan lovend over deze deken.
Een fijne aanvulling op mijn bucas collectie!

Banner naam dieuwertje

diewertje tot zo ver 1-1Ik heb de bucas power cooler nu ongeveer 2 weken in gebruik dus is het tijd voor een tussen beoordeling!

Ik heb de dediewertje tot zo ver detailken thuis gebruikt als cooler na de training, in de stapmolen en op de trailer naar les en op wedstrijden. De deken bleef in alle situaties goed liggen door de kruissingels en stevige borstsluiting. Zelfs na het rollen in stal lag de deken nog keurig op de plek en door de gladde stof blijft er nauwelijks stro en vuil aan plakken! Voor de koudere dagen vind ik de deken te dun als transportdeken naar les en wedstrijden. Dit heb ik opgelost door er een fleecedeken onder te doen wat prima werkte. De onderdeken is niet zichtbaar en de bucas power cooler houdt alles mooi op zijn plek. Een voordeel van
de stof is dat de deken niet nat is na gebruik. Ik denk dat de dunne stof wel echt ideaal is juist de wat warmere dagen als je je paard wel een deken op wilt doen voor de wedstrijd maar een zweetdeken te warm is.

 

 

 

Dat was alweer het 2e review moment over de Bucas dekens!
Nieuwsgierig naar de eindcijfers? Houd het Divozablog goed in de gaten voor het eindoordeel.
HesterHoefijzer kenmerk hester

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*