Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel: De eerste indruk van Bucas Recuptex Therapy

 

De testriders van Divoza’s Testpanel hebben de Bucas Recuptex Therapy deken nu allemaal ruim een week in gebruik. Tijd voor een eerste indruk!

 

MAUD

Vorige week heb ik de Bucas Recuptex Therapiedeken mogen ontvangen. Ik was natuurlijk erg benieuwd en heb hem meteen uitgepakt en gepast bij mijn paard.

Wat mij meteen opviel is dat de deken erg mooi ligt, door de plooien bij de halslijn sluit de deken mooi aan op de borst en knelt hij niet. Aan de sluiting bij de borst zit een magneet wat ik persoonlijk erg handig vind. Ook zijn de buiksingels afneembaar wat ook handig is als je de deken wilt wassen of hem wil gebruiken bij het in-en uitstappen.

De deken bestaat uit een gewatteerde bovenkant waar koperdraden in verwerkt zijn, dit stimuleert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer van de rug van je paard. Het onderste deel van de deken is van een dunne, gladde stof wat een beetje lijkt op een ”thermo stofje”. Ik vind dat de deken hierdoor een erg chique uitstraling heeft.

Ik heb de deken nu vaak op gehad wanneer mijn paard op stal stond maar je kan hem ook onder een andere deken doen voor in de wei. De deken is niet zo dik, maar mijn paard is lekker warm onder de deken, zelfs met de koude temperaturen van de afgelopen dagen.

 

DAGMAR

Hallo allemaal!

Vrij snel na de peesbeschermers mogen wij nu een deken testen van Bucas, de Recuptex deken. Deze deken heeft dankzij het speciaal gewatteerde bovenste gedeelte een werking dat de spieren sneller herstellen na een zware training of helpt wanneer het paard bijvoorbeeld geblesseerd is in de rug.

Toen ik de deken uit de verpakking haalde wist ik nog niet zo goed wat ik ervan moest vinden, de deken is niet extreem dik van stof, waardoor je hem in deze periode eigenlijk altijd onder een andere deken moet dragen.

Toen ik de deken op mijn paard deed viel mij op dat de pasvorm erg mooi is, hij sluit mooi aan bij de borst en is qua maat ook perfect. De deken valt mooi over de billen van het paard waardoor hij de optimale werking kan geven over de rug.

Bij de sluiting van de borst zit aan de binnenkant een magneetsluiting, waardoor je hem gemakkelijk vast kan maken en de deken aan de voorkant sluit zodat de deken niet tocht. Daarna heb je een normale sluiting en nog een klittenband sluiting erover. Kortom de deken sluit, zoals we van Bucas gewend zijn, erg mooi aan bij de borst waardoor de deken comfortabel is voor het paard.

Ik heb de deken nu een paar keer op gehad voor mijn training en het valt mij op dat onder het gedeelte waar het gewatteerde Recuptex zit, de rug een stuk warmer is dan de rest van het lichaam. Het enige minpuntje is dat de deken iets gaat schuiven onder mijn normale winterdeken. Dit komt door de ‘gladde’ stof aan de buitenkant van deze deken en de binnenkant van mijn winterdeken.

Tot nu toe ben ik erg tevreden over deken, ik doe de deken 2 uur voor mijn training op en na de training doe ik hem weer op en laat ik hem nog 2 uren onder de winterdeken liggen. Om een goede eindbeoordeling te geven zal ik de deken de komende weken intensief gaan testen op mijn beide paarden.

SIMONE

Op maandag 6 februari kreeg ik mijn Divoza pakketje binnen. Hierin zat de Bucas Recuptex therapie deken. Wat mij als eerste opviel was de mooie donkerblauwe kleur die bij alle kleuren die een paard kan hebben mooi staat. Ook bij mijn zwarte merrie ben ik zeker een fan van deze kleur. Nadat ik hem uit de Bucas bescherm tas heb gehaald viel het mijn op dat de deken als het ware uit twee delen bestaat. Het speciale gewatteerde Recuptex gedeelte dat over de rug heen valt is iets dikker en stugger. En dan bestaat het overige gedeelte uit een dunnere soepel vallende stof, hetzelfde als bij de Bucas Shamrock power.

Uiteraard is deze deken de volgende dag meteen mee gegaan naar stal en op de rug van mijn merrie Hytina gelegd. Wat mij opvalt aan de deken is dat hij een goede pasvorm heeft. Hij zit niet te strak of te los. En hij heeft aan de voorkant een extra handige magnetische sluiting om de deken netjes op zijn plaats te houden zodat er niets dubbel komt te zitten. Deze is gecombineerd met een normale sluiting welke als tweede dicht gedaan wordt. En daarnaast heeft de deken twee vaste kruissingels . Deze kunnen aan 1 kant los gemaakt worden om ze open en dicht te doen, maar ze kunnen erniet afgehaald worden.

Daarna heb ik de nieuwe deken vastgemaakt aan mijn andere Bucas deken door middel van de speciale bevestigingspunten. De Recuptex deken heeft de bevestigingen om de deken goed vast te kunnen maken aan de Bucas Power Turnout Light deken die ik erover leg en ook de ringetjes om bilkoorden aan vast te klikken (de bilkoorden zitten aan de Power Turnout Light deken). De Bucas Recuptex Therapie deken heeft zelf geen bilkoorden.

Dit maakt dus dat de deken zowel los als onder de andere Bucas dekens goed te gebruiken is. Nu ben ik heel benieuwd naar het effect op de rug van deze mooie deken.

Tot snel! Liefs Simone

 

LAURA

Maandag hebben mijn paard Sareza en ik de Bucas Recuptex Therapy deken mogen ontvangen om de aankomende maand te testen. Ik ben super benieuwd naar de werking van deze deken en hoe Sareza hierop reageert.

Bij ontvangst van de deken heb ik eerst goed gekeken naar de kwaliteit en afwerking van de deken. Hier is zeer goed over nagedacht, zo is aan de voorkant van de deken een kleine maar sterke magneet bevestigd zodat  de deken goed op zijn plaats blijft zitten. Daarnaast is het klittenband aan de voorkant van de deken zo gemaakt dat het “harde” klittenband op de deken zit en het zachtere gedeelte op de bevestiging. Dit zorgt er ook weer voor dat de deken niet onnodig beschadigd door het harde klittenband, dit vind ik zelf altijd erg prettig omdat het zonde is als de deken slijtage plekken krijgt door het klittenband.

Toen ik de deken opdeed bij Sareza viel het mij op dat de deken licht is en een goede pasvorm heeft. Aan de voorkant sluit de deken mooi aan, de voorkant is niet ver uitgesneden zodat de deken goed voor de schoft blijft liggen en niet naar achter schuift. Daarnaast zijn er ook buiksingels aanwezig waardoor de kans op schuiven nog kleiner wordt. Het enige wat ik mis aan de deken zijn de bilkoorden, dit zou nog een stukje extra stabiliteit kunnen geven.

Kortom, ik ben zeer positief over het uiterlijk en de kwaliteit van deze deken. Over alle details is goed nagedacht en de afwerking is ook zeer netjes.   De aankomende weken ga ik verder met het testen van de deken zodat ik meer kan vertellen over de werking en de effecten.

 

In week 9 verschijnt de eindbeoordeling van Bucas Recuptex Therapy deken.

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*