Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel: LeMieux Teknique Peesbeschermers

Elvi Smits

Elvi Smits ****
Afgelopen twee week heb ik de LeMieux Teknique beschermers mogen testen voor de Divoza Horseworld. Mijn mening wil ik graag met jullie delen!

Eerste indruk
De peesbeschermers maken met hun prachtige uiterlijk een goede eerste indruk.

Ik heb de bruine beschermers mogen testen en vind de combinatie van donkerbruin met lichtbruin leer mooi om te zien. Ze hebben een sjieke en vakkundige uitstraling met een heel stoer randje. Je kan duidelijk zien dat de kwaliteit goed is en ze met vakmanschap ontworpen en gemaakt zijn.

Pasvorm
De beschermers hebben een uitstekende pasvorm. Mijn haflinger heeft vrij stevige benen maar hier paste ze perfect omheen. Ook tijdens de training bleven ze goed op hun plek zitten waardoor ze niet schuren of schuiven. Zelfs met losgooien en een flinke rodeo van mijn pony bleven de beschermers op hun plek.

De sluitingen zijn gemakkelijk en door het elastiek in de bandjes goed verstelbaar naar het been van je paard.

Tijdens de training
Ik heb de beschermers tijdens verschillende training geprobeerd. Ik heb er dressuur mee gereden, mee gesprongen, gelongeerd en ze gebruikt tijdens grondwerk/vrijheidsdressuur.

De beschermers hinderde mijn pony niet in zijn werk en bleven fijn op hun plek.

Door de ventilatie openingen werd de warmte voor mijn gevoel goed afgeleid. Zijn benen waren amper bezweet en ook niet warmer dan na het trainen zonder beschermers. Iets wat ik zelf toch wel belangerijk vind.

De beschermers zijn stevig en hard aan de buitenkant, maar door de fijne gelvulling zacht en soepel aan de binnenkant.

Het enige nadeel is dat er aan de binnenzijde na een paar keer trainen al krassen ontstaan. Al denk ik zelf dat dat ook lastig te voorkomen is met beschermers tijdens het trainen.

Onderhoud
De beschermers zijn na het rijden makkelijk schoon te maken met een doekje.

En door de knopsluitingen ipv klittenband blijven ook de sluitingen optimaal werken en blijft er geen vuil in vast zitten.

De binnenkant blijft wel wat vochtig na het zweten, na een nachtje drogen zijn ze de volgende dag wel weer helemaal droog. Fijn vind ik dat ze soepel opdrogen en de binnenkant niet stijf of hard wordt van opdrogend zweet.

Samenvatting
De beschermers hebben een sjieke, stoere en vakkundige uitstraling. Zijn makkelijk in gebruik en blijven tijdens de training goed op hun plek zitten. De beschermers zijn fijn in onderhoud en makkelijk schoon te maken. Ik ben zeer te spreken over de beschermers en kan ze zeker aanraden.

 

simone

Simone Houterman*****
Stoer & degelijk. Dat zijn de eerste twee dingen die in mij opkomen na het uitproberen van deze beschermers. Twee weken heb ik ze uitgebreid kunnen testen. En dat ze grondig getest zijn kun je wel stellen. Met dit koude weer haalt mijn jonge merrie de gekste capriolen uit. Van heel hard wegsprinten tot wilde sprongen met 4 benen te gelijk de lucht in, hoe gekker hoe leuker ze het vindt. Bij het aandoen viel me meteen op dat de beschermers een fijne pasvorm hebben. Ze sluiten overal netjes aan en ook de sluitingen om de beschermers vast te maken zijn heel handig door gebruik te maken van een knopje en niet van klittenband of iets dergelijks. De 3 maten zijn goed en de middelste maat past bij mijn merrie perfect. Niet te strak en niet te los. Na alle sprongen kon ik mooi controleren of ze niet af waren gezakt, dit was niet het geval, ze blijven keurig zitten. Na het longeren en rijden heb ik de benen gecontroleerd. Deze waren niet te warm of nat, de kappen voeren de warme goed af via de ventilatie punten zodat de benen niet te warm worden. Het materiaal heb ik vervolgens simpel schoongemaakt met een natte doek en soms onder de kraan. Omdat ik met dit weer mijn beschermers nooit goed droog krijg na het wassen (koude plek op stal) heb ik ze een beetje droog gewreven met een handdoek. Dit helpt goed en de volgende dag zijn de kappen dan weer netjes droog. Klein nadeel van deze peesbeschermers is het mooie glimmende onderdeel waar meestal de paarden juist met de benen tegen elkaar aantikken. Deze is wanneer je paard zichzelf inderdaad aantikt, niet heel mooi meer en dan zie je juist de krassen goed. Ik kan dus concluderen dat dit fijne beenbescherming is. Ze zijn stoer om mee te springen en elegant om dressuur mee te rijden door het glimmende en strakke uiterlijk. Erg praktisch in gebruik en passen goed zonder te verschuiven met een goede ventilatie.

 

dagmar

Dagmar Koelma *****

Eindbeoordeling LeMieux Teknique Tendon Boots
Nadat ik het wedstrijd Sjabrak van LeMieux heb mogen testen heb ik nu de Teknique Tendon Boots mogen testen.

Twee weken geleden heb ik van Divoza prachtige Tendon Boots van Lemieux binnen gekregen om te mogen testen. Het eerste wat mij opviel toen ik ze uit de verpakking haalde, is de fantastische afwerking van alles, zoals bijvoorbeeld het extra leren stuk op de achterkant van de beschermer. Dit geeft een chique uitstraling en bied nog extra bescherming van de pees.

De binnenkant van de beschermer is ontzettend zacht door de shock absorberende gelvoering, dit geeft voor het paard extra comfort omdat het lekker zacht om het been zit. De beschermer heeft een goed ventilatiesysteem zodat de pees niet warm wordt tijdens de training. Als je na de training de beschermer van het been afhaalt dan zie je nagenoeg geen afdruk op het been. Met andere beschermers heb je vaak gauw dat de benen gaan zweten onder de beschermers en dat is niet goed voor de pezen.

Wat mij nog meer opvalt is de ontzettend goede pasvorm, je doet ze erom en ze zitten gelijk goed. Je hoeft ze niet eerst op de goede plek te schuiven (naar beneden ) voordat ze goed zitten. Normaal moet ik mijn beschermers altijd eerst een beetje naar beneden schuiven voordat ze mooi over de kogel zitten, dat hoeft bij deze niet want deze zitten gelijk op de goede plek.

Dan hebben deze Tendon Boots van LeMieux een erg mooie en handige sluiting. Het zijn totaal 3 elastieken waarmee je hem vast zet. In plaats van klittenband is er een sluiting systeem van studs gebruikt, daarmee is het erg makkelijk om de beschermer vast te zetten, je trekt het elastiek aan en dan zet je hem vast op het gaatje wat voor jouw paard geschikt is. Wanneer je hem over het gaatje duwt maakt hij nog een soort klik als extra beveiliging dat deze niet gemakkelijk weer los gaat. Wanneer je ze weer af wilt halen dan trek je aan het lipje en klikken ze weer los. Erg handig voor paarden die stiekem de beschermers af willen doen wanneer je nog even iets moet pakken.

Kortom, dit zijn erg fijne beschermers voor zowel dressuur als springen. Ze bieden goede bescherming en de pezen worden niet warm. Na het witte sjabrak wat ik heb mogen testen heb ik nog 2 sjabrakken aangeschaft voor de training thuis. Ik ben erg tevreden over het merk, het is betaalbaar en van erg goede kwaliteit.
Bedankt Divoza dat ik weer een top product heb mogen testen!

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*