Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel meets Montar- Eindoordeel

De 2 weken zijn voorbij gevlogen voor onze testmeiden. Allereerst wil ik namens Divoza Horseworld de meiden bedanken voor hun enthousiasme en top inzet! Wij als Divoza Horseworld hebben veel gehad aan de bevindingen van de testmeiden. Ook is Montar op de hoogte gesteld van de positieve en negatieve punten van de twee geteste broeken. Lees hieronder wat voor cijfer de meiden de broek geven plus hun eindoordeel.

 

Julia Wieten
Julia heeft haar eindoordee over Montar Flag Studs grip(artikelnr. 38256)rijbroek, verwerkt in haar vlog(klik op het logo). Zij zal doorgaan met vloggen over haar stage en dagelijkse werkzaamheden op de Waalsehoeve.IMG-20150601-WA0002

 

Kelly PellisIMG_1397 - kopie
Afgelopen week was het weer erg druk. Ik train momenteel op 3 verschillende stallen in totaal 6 paarden en 2 pony’s. Bij MB Dressage Stables van Marjolein Burgers heb ik 5 stallen tot mijn beschikking. Nu zijn deze gevuld met 3 paarden en 2 pony’s, een van deze pony’s is de heel knappe en getalenteerde 3 jarige valk D-pony genaamd “Big Highlight” welke net zadel mak is. Omdat Marjolein lekker een weekje van een welverdiende vakantie aan het genieten is heb ik ook paarden van haar gereden. Dan staat thuis nog mijn favo, de Jazz keur merrie “Be a Star SZ” welke ik binnenkort weer zal gaan starten in de Z2. Ik heb de te testen rijbroek van “Montar” model 2097 Full (artikelnr. 38259) in de afgelopen 2 weken intensief gedragen en 4 x gewassen. De rijbroek heeft het dus best zwaar te verduren gehad. Mij is gevraagd de rijbroek een cijfer te geven. Voordat ik dat ga doen zal ik jullie uitleggen hoe ik tot mijn cijfer ben gekomen.

De rijbroek heeft voor mij een goede pasvorm, de taille is niet te hoog en de beenlengte is goed. Onderaan de pijp is ook bij dit model de klittenbandsluiting vervangen voor een elastische inzet. De stof is stevig en voldoende rekbaar. Tot nu toe behoud de rijbroek ook na het wassen zijn vorm en kleur. De rijbroek is modieus met leuke details zoals de applicaties op de achterzakken. Het kunstlederen zitvlak geeft voldoende grip maar voor mij ook nog voldoende bewegingsvrijheid wat erg fijn is bij de jongere paarden en pony’s.  Als ik een rijbroek aanschaf is voor mij het merk niet belangrijk, uit ervaring weet ik dat ook de duurdere broeken niet altijd lang meegaan of comfortabel zitten. Ik ben erg benieuwd hoe deze rijbroek zich zal houden de komende maanden.

Door de gunstige prijs en gedegen kwaliteit beoordeel ik deze rijbroek na 2 weken intensief dragen met een dikke 8.

 

Anouk SchansIMG-20150526-WA0159_picmonkeyed

IMG-20150526-WA0141_picmonkeyedNa veel rijden en andere activiteiten om de rijbroek te testen is hier dan mijn eindoordeel over de “Montar” 2097 Full (artikelnr. 38259)rijbroek die ik voor Divoza mocht testen. Mijn eerste indruk van de rijbroek was al erg goed. De rijbroek zat erg comfortabel tijdens alle bezigheden op stal. De stof zit erg fijn, naden schuren niet en door het zitvlak heb je net wat meer grip in het zadel. De steentjes op de achterzakken van de rijbroek zitten er na acht keer rijden en zeven wasbeurten nog allemaal stevig op en zullen zeker niet snel loslaten. Ook vind ik het fijn dat de rijbroek bij de enkels geen klittenbandsluiting heeft maar dat daar elastische stof zit. Het enige wat ik jammer vind is dat de broek niet verkrijgbaar is in lengtematen. Ik ben best lang, en heb dus vrij lange benen, en alhoewel de rijbroek niet heel erg kort is had ik het wel fijn gevonden als hij net iets langer zou zijn geweest.
Ik geef de broek een 8.

 

 

Simone HoutermanIMG-20150523-WA0006

Hallo allemaal, hier alweer het laatste blog over de Montar Flag Studs grip(artikelnr. 38256)rijbroek! Ik heb hem heel grondig gebruikt om hem zo goed mogelijk te testen en dat is me ook prima gelukt! Ik heb de broek nu twee weken en ondanks dat hij wit was toch bijna dagelijks gepakt. Ik rij meestal twee paarden op een dag zowel springen als dressuur. Ook voor buitenritten is dit een ideale broek. Het bos is op dit moment helemaal niet overzichtelijk met alle planten die in bloei zijn dus zo hier en daar kwam ik een verassing tegen. Zo heb je paarden die je vrolijk tegemoet galopperen, opvliegende fazanten die daarbij hard krijsen, mensen die wandelen (met hond) over het ruiterpad en natuurlijk alle spoken. Wel zo fijn dus als je stevig in je zadel zit. De siliconen grip is daar echt een uitkomst voor! Het geeft een nog betere grip dan een lederen zitvlak. Zo had ik geen moeite om te blijven zitten bij de vreemde sprongen onderweg. Ook bij geplande sprongen, zoals bij mijn springwedstrijd was ik erg blij met de broek. Het was warm weer, maar de broek is van fijn dun materiaal en hij gaat niet plakken oid. Ik heb leuke complimenten mogen ontvangen over de gave broekzakken met de vlaggen in de vorm van een hartje. Daarnaast heb ik prima resultaten kunnen boeken en er een mooie rozet aan over gehouden. Ook voor de rustigere rondes, bij mijn dressuurwedstrijden, heb ik weer veel profijt gehad van de extra grip met een mooi stil been! Ook deze wedstrijden leverden een rozet op. Op dit moment is de broek nog steeds heel mooi wit, zitten al die super gave studs er nog op(had ik vooraf niet verwacht)! En is hij niet gaan lubberen/pillen of iets anders. Hij is zoals ik hem gekregen heb, in keurige staat. En dat terwijl hij nu dus bijna 10 keer gewassen is. Ben ik blij met de broek? Ja, hij zit lekker en hij is functioneel & een beetje stoerder. Zou ik deze broek zelf kopen? Ja, maar dan wel met een full seat model met siliconen grip. Ik mis de grip onder het zitgedeelte. Je kont kan nog te makkelijk schuiven terwijl je knieën goed grip hebben. En ik zou graag willen dat er ook een maatje 34 zou zijn, want dan zou hij mij nog beter passen. Prijs & kwaliteit verhouding is voor mij top. De broek krijgt van mij het cijfer 7,5.

Graag wil ik Divoza Horseworld & House of Montar bedanken voor de leuke kans deze broek te mogen testen! Normaal kijk ik naar de foto’s van bekende ruiters die deze leuke dingen meestal mogen doen. En nu ben ik het zelf een keer. Top dat ik bij het testrider team van Divoza mag horen! En iedereen bedankt voor het lezen van het blog!

 IMG-20150523-WA0005

De broeken krijgen een mooi gemiddelde van 7,9 van Divoza’s Testpanel!

Is je interesse gewekt door onze meiden in de broek? Neem dan nu een kijkje in een van onze filialen of http://www.divoza.com/merken/montar.html voor de Montar actieweek!

 

Hester van Divoza

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*