Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel meets Montar-Week1

De bamboe-stof van Montar

Bamboe stof is een natuurlijk textiel gemaakt van de pulp van het bamboe gras. Bamboe stof is gegroeid in populariteit, omdat het vele unieke eigenschappen heeft en het is duurzamer dan de meeste textielvezels. Bamboe stof is licht en sterk. Heeft uitstekende ademende eigenschappen, en is tot op zekere hoogte antibacterieel.

Bamboe stof is zeer zacht en aangenaam op de huid. Veel mensen die allergische reacties hebben op wol of hennep, hebben dat niet bij bamboe. Deze vezel is natuurlijk glad en rond. Bamboe wordt vaak met cashmere  en zijde vergeleken.

Bamboe BEHOUDT veel van de eigenschappen van een plant. Bamboe is sterk water absorberend en in staat tot het nemen van drie keer zijn gewicht in water. In bamboe stof, dit vertaalt zich naar een uitstekende ademende capaciteit dat vocht opneemt van de huid en zorgt dat het kan verdampen. Om deze reden wordt kleding gemaakt van bamboe vezels direct op de huid gedragen.

Bamboe heeft veel antibacteriële eigenschappen, bamboe stof is blijkbaar in staat om dit vast te houden, zelfs na meerdere wasbeurten. Dit helpt bij het verminderen van bacteriën waardoor er ook geen onaangename geuren kunnen ontstaan. Het voorkomt extreme geurontwikkeling. Tevens heeft bamboe stof een isolerende eigenschap, in de zomer koel en in de winter warm.

De meiden van Divoza’s Testpanel hebben afgelopen week de broeken van bamboe-stof opgehaald en getest. Hieronder lees je de eerste bevindingen van de meiden.

1. Julia Wieten

Ik heb afgelopen week de rijbroek kunnen testen. In mijn vlog kunnen jullie mijn eerste bevindingen zien! Montar Flag Studs grip rijbroek (artikelnr.38256).

Julia

 

2. Kelly Pellis

Vorige week maandag ben ik gelijk de “Montar”2097 Full rijbroek(artikelnr. 38259) gaan passen bij Divoza Horseworld in IMG_1443Zoetermeer omdat ik een erg drukke week voor de boeg had.  Alles verliep voorspoedig, de rijbroek lag klaar om te passen er waren geen files onderweg en na ongeveer 3 uurtje was ik weer thuis.
Ik ben 1.65 en heb maat 38 van rijbroek. Het te testen model is grijsblauw van kleur, met een kunstlederen zitvlak.

Omdat ik dagelijks rijkleding draag is het erg belangrijk dat deze functioneel is. Tevens zie ik er graag leuk en verzorgd uit, niet met heel veel Bling-Bling maar details zoals de gekleurde applicaties op de achterzakken zijn erg leuk. Ik heb rijbroeken van diverse merken in mijn kast liggen, maar het merk “Montar” was bij mij nog niet bekend. Ook was ik nog nooit bij Divoza Horseworld geweest, wat een fijne winkel met heel groot assortiment. Ondanks de afstand ga ik zeker nog eens terug om te shoppen. Online kan natuurlijk ook, dat vind ik nooit zo prettig. Deze week heb ik de rijbroek 2 dagen gedragen en tot nu toe ben ik erg positief. De rijbroek zit lekker! Het kunstlederen zitvlak geeft voldoende grip, dit is vooral fijn bij de jonge paarden en pony’s. Omdat ik niet groot ben zijn sommige model rijbroeken voor mij te hoog in de taille dit is hier zeker niet het geval. Het is een wat dikkere stof die net voldoende rek heeft, alleen gaat opstappen bij grotere paarden niet gemakkelijk maar dat is een goed excuus om een krukje te gebruiken toch?

Ik ben erg benieuwd hoe mijn collega testruiters de rijbroeken ervaren met de rubber binnen beenstukken, lijkt me dat dit super veel grip geeft maar dit kan ook een nadeel zijn.

zanouk235-13. Anouk Schans

Ondertussen heb ik de Montar 2097 Full rijbroek(artikelnr. 38259) al een tijdje in huis, en heb ik deze dus ook al een aantal keer kunnen testen. Eerst zal ik even een korte beschrijving geven van mijn week, zodat duidelijk zal worden wat de broek tot nu toe heeft moeten ondergaan. Ik ben 16 en moet dus elke dag nog gewoon naar school. Omdat ik hiernaast ook nog Zanouk en Fleur verzorg en het nodige huiswerk krijg ben ik altijd druk bezig. Het is voor mij dus erg belangrijk dat zanouk235amijn rijbroek lekker zit, omdat ik  redelijk veel moet doen en vaak in een beperkte tijd. Deze week was ik op dinsdag, donderdag en zaterdag op stal te vinden. Tijdens deze dagen heb ik gereden, gewandeld, stallen uitgemest, de paarden verzorgt en ben ik heen en weer gefietst. Hierdoor heb ik de broek behoorlijk op proef gesteld, en heb ik een goede eerste indruk van de broek kunnen vormen. Ik vind de broek erg prettig in gebruik. De broek zit niet alleen tijdens het rijden comfortabel, maar zit prettig tijdens alle bezigheden op stal. Bij andere rijbroeken heb ik wel eens last gehad van schurende naden, maar bij de montar broek was daar geen sprake van. Ook vind ik de stof van de rijbroek erg prettig. Die is erg stretchy en zacht, maar het is zeker geen stof die snel zou gaan lubberen. Daarnaast heb je door het kunstlederen zitvlak net wat meer grip in het zadel dan met een zitvlak van gewone stof. Tot nu toe ben ik dus erg tevreden met de rijbroek, en ik ben benieuwd hoe de broek mij op de lange termijn zou bevallen.

 

IMG-20150519-WA00164. Simone Houterman

De afgelopen week heb ik mijn witte Montar Flag Studs grip rijbroek (artikelnr.38256) uitgebreid kunnen testen bij mijn dressuur-, springwedstrijd en bij de oefenavond van de PAVO cup.

Allereerst vind ik de studs op de broekzakken echt heel gaaf! Lekker stoer en leuke kleurtjes! En jeIMG-20150519-WA0013 voelt ze absoluut niet zitten. Ook niet onbelangrijk is dat mijn broek dus nu al 3 keer in de was is geweest en alle studs er nog gewoon op zitten. De broek is nog steeds mooi wit (credits voor mijn moeder haha) en is niet gekrompen oid. Deze broek heeft op de kniestukken met siliconengrip, hier moest ik even aan wennen omdat ik daar nog niet eerder mee heb gereden. Ideaal! Je blijft goed in je zadel zitten en je wordt eraan herinnerd om je benen niet af te steken en netjes aangesloten te blijven zitten. Ook word je minder makkelijk uit je zadel getrokken als je paard zich sterk maakt. De stof van de broek is niet te dik wat ik zelf fijn vind. Hij is daardoor niet te warm in de zomer en je hebt veel bewegingsvrijheid. Een leuk detail is hoe de broek gestikt is over/langs je knie wat er voor zorgt dat de broek ook langs je benen recht blijft zitten! Voor mij dus heel veel pluspunten aan deze broek. Als ik minpunten zou moeten bedenken dan zou ik liever hebben dat het siliconengrip gedeelte, full seat is, nu blijven je benen fijn aan je zadel maar dit zou nog beter zijn als dit op het zitgedeelte ook zo is. In mijn wedstrijden heb ik erg fijn kunnen rijden met prima resultaten waar ik erg tevreden mee ben.

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*