Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | NAF Warming & Lavender Wash

DAPHNE

Verpakking
De flessen van Naf zien er mooi uit en hebben leuke, felle kleurtjes. Er is een duidelijke gebruiksaanwijzing op de verpakking aangebracht.

Werking
De warming en lavendel wash kunnen op dezelfde manier gebruikt worden, het enige wat je nodig hebt is een emmer met water en een spons. De wash is dunner dan ik had verwacht en schuimt bijna niet, hierdoor krijg ik de neiging om de hele inhoud van het flesje in het water te gooien. Toch heb je volgens de verpakking maar een paar dopjes nodig.

In mijn video laat ik samen met Fernet zien hoe je de body wash op je paard kan gebruiken! Klik hier voor de video.

Warming: Deze wash zou door zijn verwarmende ingrediënten bijzonder geschikt zijn voor het gebruik op koude winterdagen. Ik had wel verwacht dat de warming wash wat meer zou verwarmen, zoals je bijvoorbeeld van tijgerbalsem zou verwachten, maar dat is misschien wel te extreem voor een paardenhuid. Na het wassen zijn mijn handen niet warm maar ook niet ijskoud zoals je dat normaal krijgt van natte handen in de winter. Ik durf dus wel te zeggen dat het verwarmd, maar je hoeft zeker niet bang te zijn dat deze wash te intens is voor jouw paard.

Lavendel: Ik zie mijzelf deze body wash meenemen naar de outdoor wedstrijden op warme zomerdagen! Hiermee kan ik mijn paarden naast de trailer gemakkelijk opfrissen na een  inspanning.

Geur
Warming: Door de gember en muskaatsalie heeft deze wash een gezellige “kruidige/winterse” geur. Deze geur vind ik persoonlijk erg lekker. Omdat je de body wash met veel water vermengd neemt de geursterkte wel redelijk wat af.

Lavendel: Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo’n fan ben van lavendel in zijn algemeen maar deze geur is heel subtiel. Ruikt best lekker! De lavendelgeur zou een rustgevend effect hebben op het paard. Dat rustgevende effect zie ik bij Fernet niet echt terug komen. Wel steekt ze haar neus meerdere keren in de emmer om eens goed te ruiken, dus volgens mij bevalt deze geur haar ook wel. Het is een lekker zomers geurtje.

Eindresultaat
Krijg je met deze body wash jouw schimmel wedstrijd klaar? Dat denk ik niet, daarvoor zal je toch een goede shampoo moeten gebruiken.  Als het in de winter -2° is en je verder geen verwarmde wasplaats hebt, is het daar soms gewoon te koud voor.

Omdat de body wash bijna niet schuimt krijg je ook de staart en manen niet heel goed gewassen, maar daar is het product denk ik ook niet voor bedoeld.

Wat doet deze body wash wel goed? Het verwijderen van zweet en vuil onder het zadel, op de hals en bij de singel. Het is een handig product waarmee je jouw paard toch lekker schoon kan wegzetten zonder dat je hem helemaal hoeft af te spuiten. De prijs vind ik misschien wat aan de hoge kant maar omdat je maar een klein beetje nodig hebt doe je redelijk lang met een fles.

LUCY

Verpakking
Ik vind de verpakking van de NAF Warming Wash heel erg leuk! Door de oranje kleur valt de fles goed op en associeer je de Warming Wash ook gelijk met warmte. Daarnaast krijgt de fles een hele luxe uitstraling door de gouden accenten die je terugziet in de dop en op de stickers. Dit maakt de NAF Warming Wash niet alleen handig om thuis te gebruiken maar ook leuk om mee te nemen op wedstrijd!

Op de gebruiksaanwijzing van de fles staat dat je de Warming Wash kan gebruiken na inspanning om het overtollige zweet af te spoelen of gewoon als ‘shampoo’ om het wintervuil uit je paard zijn vacht te spoelen. De Warming Wash bevat geen zeep, detergenten en verdikkingsmiddelen wat ik heel fijn vind om te weten! Je spoelt de Warming Wash namelijk niet uit. Een scheutje in een emmer van 5 liter water is genoeg om heel je paard af te kunnen sponsen. Dat is het enigste deel van de gebruiksaanwijzing wat ik iets verwarrend vind omdat iedereen een scheutje anders op kan vatten.  Het had misschien handiger geweest als ze een hoeveelheid aan hadden gegeven in een bepaald aantal dopjes  i.p.v. de dop met clicksysteem die nu op de fles zit.

Geur
De NAF Warming Wash heeft een verfrissende geur van gember en muskaatsalie. Wanneer je de dop van de fles opent en onverdund aan de Warming Wash ruikt is deze wel heel sterk en erg aanwezig. Echter wanneer je de Warming Wash verdund is de geur juist heel fris en subtiel. Ook blijft de geur na het wassen van je paard nog enkele dagen in de vacht hangen wat een groot pluspunt is.

Werking
Ik vind de NAF Warming Wash heel fijn om te gebruiken! In vergelijking met hoe ik normaal mijn pony’s was (nat maken, shampoo inmasseren, uitspoelen) ben ik aanzienlijk sneller klaar met de Warming Wash. Dit is super handig wanneer je een keer wat minder tijd hebt om je paard geheel te wassen, niet over een uitgebreide wasplaats beschikt of midden in de winter je paard wil wassen. Daarnaast vind ik de Warming Wash net zo goed werken als een echte shampoo die je wel uit moet spoelen. De vacht wordt heel mooi glad en zacht na het wassen en ook laat het een super glans achter! Waar ik wel een beetje teleurgesteld over ben is dat de Warming Wash niet het verwarmende effect creëert wat mij wordt beloofd door NAF. Dat een scheutje Warming Wash niet een hele emmer met 5 liter water op kan warmen is misschien nog wel enigszins begrijpbaar maar toen ik de Warming Wash onverdund op een stukje van mijn eigen huid heb uitgeprobeerd kon ik geen enkel verschil merken.

Eindresultaat
Ik ben erg blij met de NAF Warming Wash! De fles ziet er super leuk uit waardoor ik hem overal wel mee naar toe zou willen nemen. Daarnaast is de Warming Wash heel zacht voor de paardenhuid en ruikt het super lekker. Het werkt net zo goed als een gewone shampoo en geeft een mooie glans. Jammer vind ik dat de Warming Wash niet echt warm wordt. Dit is simpel op te lossen door (lauw)warm water te gebruiken in plaats van koud water maar dit product is het woord ‘Warming’ niet echt waard.

JACLYNN

Hallo ik ben Jaclynn Otten, 6 jaar oud en mocht voor Divoza Naf lavendel wash testen, super leuk natuurlijk!! Omdat ik een witte welsh pony heb, heb ik al ervaring met wassen, en was dus ook erg benieuwd wat ik van dit product vond.

Verpakking / Geur
Toen ik het product binnen kreeg was ik al razend enthousiast over de kleur want paars is toch wel een favoriete meisjes kleur, toen ik de dop eraf draaide werd ik nog enthousiaster van de geur, het ruikt zoooo lekker!! Dat bleek ook toen ik het product ging gebruiken mijn pony Zedje rook echt na lavendel!! Zo super lekker!! Wat ik niet handig vind aan de fles is dat ze voor het gebruiken de klik dop bovenop toegevoegd hebben, je hoeft dan niet de hele dop los te draaien waardoor je ook eigenlijk niet weet hoeveel je exact gebruikt, ik draaide dus de dop los. Ik merkte wel als ik wat extra in de emmer deed ik Zedje achteraf lekkerder vond ruiken dan dat ik wat minder in de emmer toevoegde.

Werking
Het handigste is daarom toch om de dop los te draaien en de dop te vullen met de wash en dan in de emmer doen, ik deed bij de derde keer wassen 9 dopjes erin om het fijne resultaat te kunnen ruiken, ik heb het zowel met warm water als koud water geprobeerd beide resulteerde hetzelfde. Ik adviseer bij koud weer wel warm water. Ik heb bij de eerste keer 3 dopjes toegevoegd, tweede keer 6 dopjes maar bij de derde keer 9 dopjes en toen werd ik echt enthousiast van de geweldige geur en heb het hierbij gehouden. Ik gebruikte 5 liter water met 9 dopjes lavendel wash dopjes. Wil je alleen de hals afsponsen ivm het zweten na het harde werken kan je ook minder gebruiken. Door het dopje te gebruiken weet je zeker dat je voldoende gebruikt. Doordat Zedje dus een witte pony is en ook vaak mest plekken heeft heb ik ook geprobeerd of ik deze vlekken kon verwijderen met de Naf lavendel wash, de vlekken gingen niet helemaal weg maar werden zeker minder, echt het hardnekkige is hier niet mee te verwijderen maar het wordt er wel zoveel beter mee.

Eindresultaat
De Naf lavendel wash is voornamelijk zeer geschikt om nare geurtjes te laten verdwijnen en je pony lekker te laten ruiken, wanneer je pony of paard vies is van de paddock en je dit laat opdrogen daarna gaat poetsen en dan de Naf lavendel wash gebruikt kan je de doffe haren lekker opfrissen, dit werkt ook echt met deze wash! Voor opgedroogd zweet kan je Naf lavendel wash prima gebruiken, het opgedroogde zweet verdwijnt, en de vacht wordt lekker zacht na dat het is opgedroogd en ruikt lekker! Wat enorm fijn is, is dat dit product zeer geschikt is voor de koude winterperiode en koude dagen tijdens de herfst zodat je niet te veel werk heb met wassen met de slang, je hoeft het namelijk niet uit te spoelen, dus beschik je niet over een warm water wasplaats dan is dit product ideaal. Ons is niet opgevallen dat de pony jeuk krijgt door het niet uitspoelen onze pony was niet anders. Super bedankt dat we dit mochten testen, voor ons blijft het product!!

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*