Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | PS of Sweden Alicia Rijlegging

 

DAPHNE
“Dat kan nooit wat zijn!” riep mijn moeder toen ik vertelde dat ik de Alicia rijlegging t.w.v. 79 euro mocht gaan testen. Maar nee hoor, de uitspraak “goedkoop is duurkoop” gaat bij deze rijlegging van PS of Sweden zeker niet op.

DETAILS
Deze zwarte rijlegging heeft een hele tijdloze uitstraling. Hij is eigenlijk helemaal niet opvallend waardoor hij met alle kledingstukken en kleuren is te combineren. Op de kiestukken zit een gripvlak die uit allemaal kleine “PS” logootjes is gemaakt. De legging heeft aan de voorkant twee grote broekzakken en aan de achterkant twee “nep” zakken die verder geen functie hebben.

De broekzakken aan de voorkant zijn heel ruim en zijn wat lager geplaatst. Ik hou hier echt van! De zakken zitten nu eigenlijk meer op je bovenbeen waardoor je tijdens het rijden makkelijk bij je spulletjes kan. Deze zakken zijn aan de binnenkant zelfs voorzien van wat grip waardoor spullen er minder snel zullen uitvallen.

De legging heeft verder een brede tailleband met lusjes waar je eventueel nog een mooie riem doorheen kan steken.

GRIP
Het gripmateriaal op de benen is heel subtiel, ik vind niet dat ik in het zadel zit vastgeplakt. Voor mensen die nog nooit met grip hebben gereden is deze legging dus misschien een aanrader. Persoonlijk had het fijner gevonden als de het gripmateriaal ook over de billen had gezeten, het stofje van de legging vind ik namelijk redelijk glad. Na veel rijden en meerdere keren wassen is ziet de griplaag er nog perfect uit.

COMFORT
Door het afwisselende weer van de afgelopen periode heb ik de rijlegging bij verschillende tempraturen kunnen testen. De fijne stof van deze legging doet denken aan een hardlooplegging.

Omdat de stof dunner is dan een normale rijbroek is hij heel ademend en daardoor super comfortabel bij warm weer. De keerzijde is dat hij ook redelijk wat wind doorlaat, met koudere temperaturen heb ik het dus best fris in deze legging. Dit is dus wel echt een legging voor in de zomer.

De dikke tailleband van de legging is geweldig, ongewenste vetrolletjes worden mooi glad gestreken. De taille in deze legging is redelijk smal maar heeft heel veel rek. Ik moet wat moeite doen om de tailleband over mijn billen te krijgen, maar daarna zit hij heerlijk. Ik ben erg enthousiast over de stof waar de legging uit gemaakt is, na een lange testperiode is de stof nog steeds niet gelubberd en zit de tailleband nog mooi strak.

RIJLEGGING vs. RIJBROEK

  1. Aantrekken: Hoewel ik een groot fan ben van de brede tailleband is het voor mij lastig om deze legging aan te krijgen. Ik heb namelijk behoorlijke billen die ik eerst in deze legging moet zien te proppen! Het is voor mij meer werk om de legging aan te krijgen dan een rijbroeken met knoop en rits.
  2. Comfort: Geen rijbroek kan echter op tegen het comfort van deze rijlegging. De tailleband zit ook super lekker, geen snijdende broeksknopen of lamme ritsen meer.
  3. Maat: Omdat de stof van de rijlegging in vergelijking met een rijbroek iets meer rek heeft raad ik aan om (bij twijfel) een maatje kleiner te nemen. Ik draag van normale rijbroek meestal 36/38 en de rijlegging in maat 36 zit mij perfect.
  4. Uiterlijk: Deze legging lijkt niet op een paardrijbroek maar eerder op een hardloopbroek. Met een paar sneakers eronder voel mij dan ook minder bezwaard om een snel bezoekje aan de supermarkt te brengen na het rijden 😉

 


SANNE
Afgelopen 4 weken mocht ik de donkerblauwe PS of Sweden Alicia Rijlegging testen. Bij mij is de rijlegging onderworpen aan het rijden van meerdere dressuurpony’s en -paarden per dag, van jong tot oud, in voornamelijk de buitenlucht. Ik kan zeggen dat deze rijlegging tot één van mijn favorieten behoort.

GRIP & MATERIAAL
De Alicia Rijlegging is van comfortabele stretch met een mooie snit zonder enige poespas. Het is een synthetische stof, dikker t.o.v. de standaard legging, waardoor deze extra stevig is en bescherming biedt. Dankzij de silicone knievlakken heb je, ondanks de zachte stof, grip in het zadel. Toch heel prettig bij het rijden van de jonge paarden. Wel lijkt het dat vuil en haren zichtbaarder zijn op dit materiaal.

COMFORT
Het aantrekken van de rijlegging is iets lastiger, maar als je er in zit, dan voelt het als een tweede huid. Door de juiste dikte van de stof en de vorm zit deze heel comfortabel. Maat 38 leek mij te zijn gegoten voor een lengte van 1.75m. Een absolute plus is dat dit PS of Sweden product langer is dan de gemiddelde rijbroek. Geen druk van de sluitingen op de kuit waarmee je je paard raakt. Houdt je van een hoge taille? Dan is de Alicia iets voor jou. Deze rijlegging highlight je model en kleed af. Ook na meerdere keren dragen en wassen blijft de pasvorm behouden. Al vind ik persoonlijk de synthetische stof bij warme temperaturen minder fijn.

 

DETAILS

  • Een stijlvolle maar praktische rijlegging;
  • 3D ‘PS of Sweden’ op linkerbovenbeen;
  • Grote zak op bovenbeen om de telefoon op te bergen. De binnenzijde is afgewerkt met siliconen om de telefoon op zijn plaats te houden;
  • Hoge taille afgewerkt met brede lussen voor riem; Siliconen print op knievlak met de letters PS.

 

RIJLEGGING vs. RIJBROEK

  1. Geen pijnlijke plekken van stof wat dubbel zit door klittenband sluitingen;
  2. De rijlegging voelt, mits een passende vorm en naden, als een tweede huid;
  3. Wel is in een nauwsluitende legging alles van je lichaam zichtbaar (de rijbroek verdoezeld meer);
  4. Vooral de ‘telefoonzak’ op het been is voor mij een uitkomst. Meestal past de telefoon niet in de zakken van een damesrijbroek en zit het niet comfortabel in de lies terwijl je rijdt.

 

CONCLUSIE
Dank Divoza en PS of Sweden voor dit goed ontworpen product waar oog voor stijl en praktijk samen komen. Ik kan dit product aanbevelen aan iedere amazone als je graag:

  • Een stretch rijlegging van goede kwaliteit wilt;
  • Een hoge taille draagt;
  • Grip houdt op het zadel met de knie;
  • De telefoon bij je houdt tijdens het rijden.

 

Je shop de rijlegging hier.

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*