Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | QHP Bliss Rijbroek

Tijdens de zomervakantie hebben Daphne, Linde & Dianne de nieuwe Bliss Rijbroek van QHP getest.
Nieuwsgierig naar hun mening? Lees dan snel verder!

DAPHNE

Comfort
Door de grijze kleur met lichte details heeft deze broek een sportieve uitstraling. Hij is niet te  opvallend en daardoor zeker met veel andere kledingstukken te combineren.
De taille in deze broek is best smal met weinig rek, hierdoor is dit een van de weinige rijbroeken die ik kan dragen zonder riem. Fijn! Heb jij een zandloper figuur en zitten de meeste rijbroeken bij jou ook vaak te wijdt in de taille? Dan is dit zeker een rijbroek voor jou.
De maat van deze broek valt iets ruimer dan normaal. Zit je te twijfelen tussen twee maten? Kies dan de kleinste maat. Ik draag deze broek in maat 36. De lengte van de broekspijpen valt normaal.

Over de broekzakken is goed nagedacht! De zakken van deze rijbroek zijn aan de voorkant namelijk lager geplaatst dan dat je gewend bent van de meeste rijbroeken. Heel handig, zo kan je tijdens het rijden makkelijker je telefoon uit je broekzak halen zonder dat je jezelf in vreemde bochten moet wringen, zelfs mijn Iphone 6+ krijg ik er soepel  in en uit. Het rijdt ook nog eens fijn, geen stekende mobieltjes meer tegen je heup!

Grip zitvlak
Dit is de eerste keer dat ik een broek met grip over de benen en billen had. Het siliconen grip zitvlak vond ik vrij heftig, je zit echt vastgeplakt. Je schuift niet in het zadel al zou je het willen. Vind je dit fijn? Dan zal jij groot fan zijn van deze rijbroek.
Persoonlijk moest ik het even wennen maar na een aantal keer gebruiken vond ik het zelf ook best lekker rijden. Met name tijdens de buitenritten had ik er veel plezier van. Mijn jonge paarden maken nog wel eens gekke sprongen en dit zitvlak geeft je dan net iets meet grip dan gladde rijbroeken. De naad in het zitvlak vond ik jammer genoeg wat minder mooi zitten. Deze sloot niet zo mooi aan op mijn billen en rimpelde daardoor een klein beetje. Ik heb de broek inmiddels een paar keer gewassen en de broek en het gripvlak zien er wel nog als nieuw uit.

Details
De broek heeft aan de voor en achterkant nog zakken met een leuk sierritsje. Dit zijn “nep” zakken en hebben dus verder geen functie.
Er zit verder geen strass of andere bling op de rijbroek.  De broek is wel leuk afgewerkt met een klein geborduurd Q-logo en een Q-hanger aan een van de broekslussen. Extra detail: De print van het zitvlak is gemaakt in de vorm van klavertjes vier!

Deze rijbroek is een absolute “musthave” indien:

  • Je graag veel grip hebt in het zadel.
  • Je gezegend bent met een smalle taille.
  • Je vaak met een smartphone in je broekzak rijd.Deze rijbroek moet je laten liggen indien je:
  • Je van bling en strass houdt.

Klik hier voor Daphne haar video

 

 

LINDE

Deze maand mocht ik de QHP Bliss rijbroek testen voor Divoza Horseworld. Dat ik het juist nu mocht testen, kwam erg goed uit, want ik ging aan het werk op een manege om ponykampen te begeleiden. Tijdens deze kampen heb ik de broek uitgebreid kunnen testen en in deze review zal ik mijn bevindingen delen en ingaan op het comfort van de rijbroek, de grip van het zitvlak en de details.

Comfort
Vaak loop ik er tegen aan dat rijbroeken erg afzakken, zowel tijdens het lopen als bijvoorbeeld tijdens het opstappen. Toen ik de QHP Bliss rijbroek thuis gestuurd kreeg, trok ik hem meteen aan om te passen. Ik had geen hoge verwachtingen, omdat het voor mij vaak lastig is een écht goed passende broek te vinden. Echter toen ik de QHP Bliss rijbroek aantrok, zat hij als gegoten! De broek heeft een fantastische pasvorm, mede doordat de bovenkant weer smaller wordt, terwijl er wel genoeg ruimte is bij de bovenbenen. Deze vorm zorgde er ook voor dat de broek absoluut niet afzakte. Qua comfort is deze broek voor mij echt goud waard. De super elastische stof zorgt ervoor dat je (mocht je zo lenig zijn) je benen in je nek kan leggen, zonder dat de broek scheurt of afzakt.

Bij de enkels is een zachte grijze stof toegevoegd, waardoor je zeer gemakkelijk je voeten door de broek kunt halen, zonder dat je hoeft te ‘prutsen’ met klittenband.

De ritsjes op de broek zijn voor de sier, maar de zakken van de broek zijn in vergelijking met andere broeken aardig groot. Doordat de broek super elastisch is, zie je dit niet, maar ik kon mijn iPhone 7 er gemakkelijk in kwijt.

Tijdens het testen van de broek waren de weersomstandigheden heftig: temperaturen tot wel 37 graden. De broek was zeker niet te warm en nam het zweet goed op. Daarna even uithangen, en hij was weer helemaal droog en klaar om opnieuw gebruikt te worden.

Siliconen zitvlak
Het zitvlak van de broek bestaat uit siliconen klavertjes vier. Voor mij was dit nieuw, tot nu toe had ik enkel gereden met lederen zitvlakken. Ik kan hier maar één ding over zeggen: het reed super. Ik was zelf van te voren bang dat het teveel aan mijn zadel zou gaan plakken en dat ik dan mijn benen niet goed kon bewegen, maar niets is minder waar. Ik kon mij goed bewegen, maar merkte wel dat ik minder door mijn zadel gleed dan met een gewone rijbroek zonder speciaal (lees: lederen of siliconen) zitvlak. Ook hier merkte ik dat het zeer prettig was in de warmte: waar ik het bloedheet had in mijn rijbroek met lederen zitvlak, voelde ik mij prima in deze QHP Bliss rijbroek met siliconen zitvlak.

Details
De QHP Bliss rijbroek is in meerdere kleuren te krijgen. Ik kreeg de kleur navy (donkerblauw) om te testen. Deze kleur vond ik persoonlijk heel fijn, want na een aantal keren rijden was de broek voor het oog nog steeds schoon. De broek heeft een zitvlak van siliconen klavertjes vier. Dit patroon is bijzonder en ziet er leuk uit. De broek heeft grijze details onder andere bij de enkels en ritsen. De ritsen op de broek zorgen voor een sportief en stoer uiterlijk. Links op de broek is een kleine Q geborduurd en deze is afgewerkt met een strass steentje. De broek is dus goed in balans tussen sportief en chique.

Een aanrader
Ik heb de QHP Bliss rijbroek getest tijdens het dressuur rijden, springen en lange buitenritten. De broek is mij zeer goed bevallen, mede doordat de broek een super fijne pasvorm heeft en gemaakt is van ontzettend elastische stof. Het zitvlak geeft de ruiter gepaste grip om goed in het zadel te blijven zitten, maar plakt absoluut niet vast en dwingt de ruiter niet in een houding.

Het uiterlijk van de broek is sportief, maar ook netjes, vanwege de kleine details, zoals een strass steentje.

Tijdens het testen heb ik de broek twee keer uitgewassen. Dit had geen invloed op de uitstraling of comfortabele pasvorm van de broek. Op het moment dat de broek droog was, was is ie meteen weer aan te trekken en even elastisch en groot als voor het uitwassen.

Ik vind de QHP Bliss rijbroek een echte aanrader, ook voor ruiters met een lastigere pasvorm, zoals brede bovenbenen. Deze broek is zeer elastisch en kleed mooi af, zonder te knellen. De broek is de verkrijgen in de maten 34 t/m 48 en in de kleuren grijs en navy.

Ik ben erg blij met de broek en ga er vanuit dat ik er nog jaren mee ga doen!

 

 

DIANNE

Comfort
De QHP Bliss Rijbroek is gemaakt van een fijne stretchstof waardoor ik hem erg lekker vind zitten. Hij rekt mooi mee en sluit om de middel mooi aan. Hierdoor zit hij, in tegenstelling tot sommige andere rijbroeken, niet slobberig bij bijvoorbeeld je knieën. Ook na een aantal keer wassen blijft de stretch in de stof zitten en voelt de rijbroek weer als nieuw aan, zonder het gebruik van wasverzachter. Wat ik ook een pluspunt vind is dat de broek vrij lang is. Wanneer je bijvoorbeeld net als ik vrij lange benen hebt, eindigt de broek niet halverwege je kuit, maar daadwerkelijk bij je enkels. Daar was ik erg blij mee. Hierdoor zit de broek ook tijdens het rijden erg fijn.

Grip zitvlak
Het siliconen zitvlak bestaat uit een klavertjes vier patroon. Deze geven je een fijne grip in het zadel. Ik vind het altijd prettig om met een compleet siliconen zitvlak te rijden. Zelfs na een aantal keer wassen blijven de klavertjes mooi zitten en doen ze hun werk nog goed. Je voelt dat je veel grip op je zadel hebt, zelfs als je de broek meerdere keren op een dag gebruikt.

Details
Ik vind dat er mooie details in de broek zitten. Het siliconen zitvlak is bijvoorbeeld gemaakt van klavertjes vier, deze klavertjes zijn duidelijk zichtbaar. Wat ik ook erg mooi vind, is het kleurcontrast. De broek die ik heb getest is grijs, waardoor het lichte grijs op de zakken bij de broek opvalt. Ook zit er bij de linker broekzak een Q met een strass steentje en zit er aan de voorste lus van de riem een Q hangertje. Kleine details die de broek wel afmaken. Doordat de broek aan de voorkant diepe steekzakken heeft, kun je tijdens het rijden hier je telefoon in laten zitten zonder dat je er hinder van hebt en zonder dat je telefoon er uit kan vallen zodat je hem weer eens in de bak kunt gaan zoeken.

Kortom, ik vind het een super fijne broek om mee te rijden. Je hebt een goede grip op het zadel en hij zit ook nog eens erg lekker. Doordat je je telefoon ongehinderd in je broekzak kunt laten zitten ben je zelfs tijdens het rijden altijd bereikbaar. De kleine details maken de broek erg leuk om te zien. Ik raad hem zeker aan!

 

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*