Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | QHP Paardrijcap eindbeoordeling

De afgelopen 2 weken hebben onze Divoza-testriders en gast-testriders diverse QHP paardijcaps getest. Lees hieronder hun bevindingen!

Comfort

RINSKE – Het is een cap van lichtgewicht materiaal. Je hebt bijna niet in de gaten dat je een cap op je hoofd hebt. Erg fijn! De cap sluit goed aan op het hoofd en door de draaiknop kan je de cap stevig aandraaien zodat hij helemaal naar wens zit. Een minpuntje is dat de draaiknop laag is bevestigd. Zie hier verdere uitleg over onder het kopje: draaiknop. De buitenkant is van een soort plastic. Dit is een erg fijn materiaal om  schoon te houden. Een doekje erover en de cap is helemaal schoon!
MILOU – De QHP Galaxy cap blinkt uit in zijn comfort! Het heeft een hele fijne pasvorm en is lekker zacht. De grote ventilatie roosters zorgen er voor dat je geen knellend of broeierig gevoel op je hoofd krijgt. Ook als je een paar paarden achter elkaar rijdt zit de cap nog steeds heerlijk!
NIENKE Ik vind het een zeer fijne cap, hij zit lekker en hij voelt licht aan op je hoofd. Heb er plezier aan om met deze cap te rijden!
SIMONE – De cap zit fijn op het hoofd. Geen drukpunten en een lichtgewicht. Hij draagt fijn en je voelt niet constant dat je een cap op je hoofd hebt. Dat heb ik met andere caps wel eens gehad als ze ergens op het hoofd drukken
DAGMAR – De cap is aan de achterkant verstelbaar door middel van een draaiknop, waardoor hij voor ieder hoofd op de juiste maat gezet kan worden. Dit is vooral makkelijk voor kinderen die nog in de groei zitten, zo kan men lang met 1 cap.

 

Voering

RINSKE – Bij het uitpakken van de cap viel meteen op dat er twee voeringen bij de cap geleverd zaten. Dit zijn twee verschillende voeringen. Een ronde vorm en een ovale vorm. De ronde vorm zat al in de cap bevestigd en de ovale vorm zat er los bij. Bij het opzetten van de cap voelde de vorm vreemd aan. Ik besloot om de ovale voering in de cap te bevestigen. Dat gaat erg makkelijk. Met klittenband zit de voering vast, en een nieuwe voering is zo bevestigd. De voering zit ook erg stevig en het is niet zo dat het snel los gaat zitten. Handig, praktisch en stevig. De ovale voering zat mij een stuk beter, hier kan ik wel mee gaan rijden! Ook een voordeel van een verwisselbare voering is dat je de voering eventueel kan uitspoelen of in de wasmachine kan doen. Hierdoor houdt je de cap fris als je last hebt van veel zweet. Ideaal!
MILOU – De cap heeft een hele fijne en zachte voering. Je krijgt bijna geen rode strepen op je voorhoofd als je de cap lang op hebt gehad
NIENKE – Qua voering vond ik het eerst wel lastig om te bekijken welke voering nou het meest geschikt was voor mij, ik rijd zelf het liefste met de ronde!
SIMONE – De voering kan er uit worden gehaald. Dit is erg fijn want dan kun je hem dan goed reinigen. Daarnaast zitten er ook nog eens 2 voeringen bij, een voor het meer ovale en een voor het meer ronde hoofd. Dat is extra fijn, want zo past de cap voor ieder soort hoofd goed.
DAGMAR – Wanneer je deze cap aanschaft, krijg je er 2 voeringen bij. Een standaard voering en een iets dikkere voering voor wanneer je iets meer een ‘ovaal’ hoofd hebt. Deze vult de zijkanten net iets meer op dan de standaard voering. Dit vond ik wel erg prettig want ik kon de extra voering gebruiken omdat de cap bij mij ging wiebelen van links naar rechts.

 

Ventilatie

RINSKE – Deze cap heeft drie grote ventilatie openingen: linksvoor, rechtsvoor en in het midden achter. Ik ben iemand die snel zweet en na het rijden is dan ook altijd een afdruk van de cap te zien: een rode streep op mijn voorhoofd. Maar na het rijden met deze QHP DYNAMIC CAP is dat verleden tijd. Ik heb geen rode cap afdruk op mijn voorhoofd en de binnenkant van de cap is elke keer naar het rijden helemaal droog: geen zweet! Dit betekent dat de drie ventilatie openingen goed zijn werk doen. Super!
MILOU – Door grote ventilatieroosters op de voor- en achterzijde geven de cap een stoere look maar zorgen ook dat de helm veel lucht door laat. Dit is echt ideaal voor de zomer of als je meerdere paarden rijdt. Geen zweet hoofd meer!
NIENKE – De ventilatie van de cap is goed! Geen zweethoofd meer!
SIMONE – De ventilatie van deze cap is ook goed. Door de roosters in de cap kan de cap ademen en krijg je geen warm en zwetend hoofd. Het gaat niet plakken zoals in veel andere helmen.
DAGMAR – Dan komen we bij de ventilatie van deze cap. Dit was een puntje wat beter zou kunnen bij deze cap. Aan de buitenkant zitten grote ‘ventilatieroosters’ maar helaas zijn deze aan de binnenkant niet zo groot, waardoor hij niet goed ventileert. Als de ventilatiegaten aan de binnenkant ook wat groter zouden zijn dan zou dat een stuk prettiger zijn. Ik vind het niet fijn wanneer een cap niet goed ventileert omdat je dan je warmte niet kwijt kan. En dat is in de zomer periode met 25 graden of hoger niet echt prettig.

 

Uiterlijk

RINSKE – De cap heeft een erg sportief uiterlijk. Er zitten dunne strepen op waardoor dit sportieve uiterlijk tot stand komt. Voor zowel in de springring als in de dressuurring kan je er goed mee voor de dag komen. De cap is sportief, lichtgewichtig en comfortabel. Aan de achterzijde zit een draaiknop die tijdens het dragen van de cap niet erg opvallend is. Onder de kin zit een ruim stuk zachte stof die er voor zorgt dat je geen last hebt van de sluiting.
MILOU – Ik houd van de stoere en sportieve uitstraling van deze cap. Er zit weinig poespas aan maar de grote ventilatieroosters geven de helm een stoere look!
NIENKE – Ik vind het een mooie en sportieve cap, hij is ook subtiel leuk afgewerkt met een glitter randje. Ik ben er heel erg blij mee en zal deze cap ook gaan dragen op de wedstrijden omdat hij ook heel leuk bij mijn jasje staat.
SIMONE – Het uiterlijk van de cap is ook mooi. Het leuke gekleurde randje van deze cap viel mij meteen op. Hij is niet overdreven in het oog springend, maar het geeft een leuk detail. De blauwe kleur is ook mooi en weer eens wat anders dan alleen maar zwart. En door de
vormgeving is hij ook lekker stoer. Een sportieve cap met mooie afgewerkte lijnen. De buitenkant is ook van een fijn materiaal wat je makkelijk af kunt nemen met een natte doek wanneer hij bijvoorbeeld een beetje stoffig is geworden.
DAGMAR – Ik vind het design van de cap erg mooi en chique. Het suède geeft de cap een chique uitstraling en door het subtiele glitter biesje maakt het hem toch erg leuk.

 

Draaiknop

RINSKE – De draaiknop zit achter de cap die tijdens het rijden niet opvallend is. Met deze draaiknop kan ik de maat verzetten van 59 tot maat 61 (maat L). Mijn vorige caps waren altijd maat 60 dus voor mij zal deze cap met draaiknop de perfecte maat zijn. Echter valt de cap ruim uit. De cap zit stevig op mijn hoofd, maar wel op zijn strakst gedraaid. Voor mij geen probleem maar wel even een aandachtspuntje voor als je de cap gaat bestellen; hij valt ruim! De draaiknop is erg laag bevestigd. Hierdoor wordt de draaiknop bij het dragen van een  lage staart of knot erin gedrukt. De draaiknop gaat dan een beetje scheef zitten omdat de draaiknop en de staart/knot elkaar in de weg zitten. Toch vind ik een draaiknop wel ideaal omdat je tijdens het rijden je cap losser of strakker kan zetten. Dit doe ik dan ook geregeld tijdens het rijden.
Al met al is het een sportieve cap die goed ventileert. Door de verwisselbare voering houd je de cap fris. Ook de buitenkant is makkelijk netjes te houden. Een minpunt is dat de draaiknop laag bevestigd zit waardoor een staat of knot soms in de weg zit. Verder ben ik erg te spreken over de cap.
MILOU – De draaiknop op de achterkant geeft nog net dat beetje extra comfort. Als je dan op wedstrijd je haar in je knot doet kun je de helm net even een gaatje ruimer zetten zodat hij niet super strak zit door de knot.
NIENKE – De draaiknop is makkelijk te verstellen, of je de cap wel of niet op hebt, je maakt hem heel makkelijk passend!
SIMONE – De draaiknop is ideaal. Dan kun je de cap wanneer je bijvoorbeeld gaat springen iets beter vast draaien zodat je zeker weet dat hij niet naar voren zakt. Wanneer ik dressuur rij vind ik het wel fijn wanneer de cap soms ietsje losser kan als je klaar bent met het intensieve rijden. Ik rij sowieso altijd met een cap op mijn hoofd en dan vind ik het heel erg belangrijk dat hij ook lekker zit. Een klein puntje is dat de maat iets anders uitvalt. Normaal heb ik maat 56 en deze kan ik tot op zijn strakste aandraaien, wat overeen komt met een maatje 54. Ik kan dus concluderen dat dit een fijne cap is, welke je in alle disciplines goed kunt gebruiken. Vooraf even passen, deze valt dus iets groter uit.
DAGMAR – De cap is aan de achterkant verstelbaar door middel van een draaiknop, waardoor hij voor ieder hoofd op de juiste maat gezet kan worden. Dit vooral makkelijk voor onder andere kinderen die nog in de groei zitten, zo kan men lang met 1 cap.

Sterrenbeoordelingen:
DAGMAR ****
SIMONE   ****
RINSKE    *****
MILOU     *****
NIENKE   ****

 

 

 

 

 

 

 

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*