Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | Weatherbeeta outdoordekens

Een nieuw testpanel! Afgelopen maanden hebben Daphne & Zoë 2 Weatherbeeta dekens mogen testen. Lees hieronder hun bevindingen en bekijk de prachtige herfst foto’s!

DAPHNE

Als vaste testrider mocht ik deze maand de ‘Weatherbeeta Comfitec premier trio’ deken testen. Deze stevige 100 grams outdoordeken wordt geleverd inclusief een handige draagtas, een losse 200 grams liner en een afneembaar halsstuk. Hierdoor heb je dé starterskit om jouw paard te beschermen tegen het wisselvallige weer!

Uiterlijk
Spannend! Ik had nog helemaal geen ervaring met de dekens van Weatherbeeta. Mijn eerste indruk is dat de outdoordeken echt sterk, stevig en zwaar aanvoelt.
De deken heeft een grote staartflap, kruissingels, beenriemen en een dubbele clipsluiting op de borst die allemaal erg sterk aanvoelen.
De losse hals is via twee klittenband delen aan de outdoordeken te bevestigen en deze voelen super sterk aan, ik moet echt moeite doen om ze los te krijgen. Ook de bevestigingspunten voor de liner voelen stevig aan en zijn tot nu toe nog niet los gekomen. De voorkant van de liner bevestig je met klittenband aan vier gespen, de achterkant bevestig je aan de beenriemen.
De blauwe kleur met ruitjesmotief is niet mijn favoriet maar dat is natuurlijk heel persoonlijk en eigenlijk ook het minst belangrijke aan een goede deken. Niet getreurd; de deken is er voor de liefhebber ook in een andere kleur.

Comfort
Op de schoft zit een stuk memory foam waardoor deze extra comfort bied en wrijving verminderd, een fijne gedachte. Het memory foam is niet super intens, ik heb er in geknepen en het voelt een beetje “gel” achtig aan. De paarden zullen dit best aangenaam vinden, maar is het iets wat je niet kan missen? Ik denk het niet.
Na een scheerbeurt heb ik de losse liner onder de deken bevestigd. Deze voelt lekker licht van gewicht en is samen met die zware outdoordeken echt een fijne combinatie
De liner heeft een vrij simpele borstsluiting maar doordat hij word bevestigd aan de outdoordeken blijft hij erg goed liggen en werken beide dekens samen als één geheel. Dit werkt echt zó veel beter dan de willekeurige onderdekens die ikzelf normaal gebruik en eigenlijk altijd gaan schuiven.
De loopsplit in zowel de outdoordeken als de liner zorgen voor optimale bewegingsvrijheid. De staartflap is echt groot! Fijn, want deze beschermt de staart en zorgt toch voor net iets meer warmte aan de billen.
Normaal ben ik niet zo enthousiast over een clipsluiting op de borst omdat ik vind dat dekens hierbij snel de neiging hebben om open te gaan staan. Dit borststuk is echter redelijk hoog uitgesneden waardoor hij tot nu eigenlijk erg goed is dicht gebleven. De deken is ook in de stapmolen opgebleven en tot nu toe heb ik geen schuurplekjes op de borst gevonden.

Pasvorm
Mijn paard Kazona is 1.72m hoog en draagt normaal dekenmaat 191. Ook deze Weatherbeeta draagt ze in deze maat, de deken valt dus normaal uit.
Aan de voorkant heeft ze genoeg ‘ademruimte’, zonder de losse liner misschien zelfs iets te veel maar Kazona is pas 3 jaar en heeft daarom nog weinig spieren. De clipsluiting kan wel in breedte versteld worden waardoor ik het borststuk iets smaller heb kunnen maken.
De onderlengte en ruglengte zaten perfect; de deken valt mooi over haar schoft en haar billen zijn goed bedekt. Ook het nekstuk is lekker ruim en lang. Deze valt precies tot haar oren. De deken zonder liner blijft goed liggen en schuift niet. Met de gladde liner eronder moest ik de deken soms wel rechttrekken na een gekke bui op de wei.

Waterdichtheid
Op een paar kleine buien na is het hier de afgelopen periode redelijk droog gebleven. Ik heb Kazona daarom met de deken op de wasplaats gezet en haar een flinke tijd afgespoten.  Het water liep prima van de deken af en ook bij de naden waren er geen lekplekken te zien.

Eindoordeel
Uiteindelijk heb ik echt een positieve indruk gekregen van deze robuuste deken. De deken heeft een prijskaartje maar daarvoor krijg je wel een outdoordeken, losse liner en hals! Dus wat voor weer het ook wordt;  mijn paarden zijn er met deze Weatherbeeta deken klaar voor!

Divoza en Weatherbeeta: Bedankt dat ik deze fijne deken heb mogen testen

 

ZOË

Deze maand heeft Spekkie de ‘Weatherbeeta Comfitec Classic Lite’ Outdoordeken getest.

Uiterlijk
Ik vind deze kleur rood heel mooi, hij is wel fel maar laat daardoor je paard echt opvallen. Het fijne aan deze deken is dat de mooie rode kleur blijft. Zelfs nadat Spekkie besloot om te rollen in de modder en eruit zag alsof hij weken niet was gepoetst had de deken amper vlekken.

Pasvorm
Spekkie is 169cm en draagt een 198, dat is de perfecte maat voor hem. De deken valt niet klein of groot, gewoon normaal. Het is best moeilijk om een goede deken te vinden voor een paard met brede hals maar deze deken leek wel gemaakt voor hem. Zelfs als hij van de grond at, was de hals nog wijd genoeg. De voorsluitingen konden zelfs nog twee gaatjes wijder voor een paard met nog bredere hals en twee smaller voor paard met normale of smalle hals.

Comfort
Dankzij de geweldige pasvorm is het een erg comfortabele deken en de loopsplit maakt hem zelfs nog beter. Zelfs als hij aan het rennen, springen en rollen was bleef de deken super liggen. Ik hem heb geen een keer recht hoeven trekken. Aan de bovenkant bij de hals zit fleece om de manen te beschermen. Het enige nadeel vond ik de bilkoorden omdat die hard waren en ik liever elastische heb. Maar dat is erg makkelijk te wisselen natuurlijk.

Waterdichtheid
De deken heeft een waterdichte laag die goed werkt. Zelfs toen spekkie uren in de regen stond was z’n vacht nog helemaal droog toen ik de deken eraf haalde. Doordat de deken hem zo goed past komt bij de randen de regen er niet in. Ook is de deken nog wel ademend waardoor ik hem gewoon al op kan doen zelfs al was Spekkie nog wat nat van het zweten na het werk.

Conclusie
De Weatherbeeta Comfitec Classic Lite Outdoor deken is een hele fijne deken die niet snel vies word. Hij heeft loopsplitten en zelfs tijdens rennen, gekke sprongen en rollen blijft hij super liggen. Dankzij de voorsluitingen kun je hem makkelijk passend maken voor zowel paarden met smallere als bredere hals. De fleece bovenop de hals beschermt je paard z’n manen. Het enige “negatieve” zijn de harde bilkoorden maar dat is een kwestie van voorkeur.  De deken is compleet waterdicht zelfs al staat je paard uren in de regen en dankzij het speciale materiaal kun je de deken ook al opdoen zelfs als je paard nog nat is van het zweet. Ook zit er een garantie van drie jaar op de waterdichtheid!

 

Bekijk de Weatherbeeta dekens in onze webshop > Klik hier

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*