Logo Divoza Horseworld

Testriders aan het woord over het Passier Fortuna hoofdstel

De 4 weken zijn voorbij gevlogen voor onze Testriders. Lees hieronder hun eindoordeel over het Passier Fortuna Trens hoofdstel en het Passier Fortuna Stang & Trens hoofdstel.

Dagmar Koelma
DSC_0347

Het is alweer tijd voor het laatste blog dat ik mag schrijven als Testrider voor het Passier Fortuna Stang & Trens hoofdstel. Door mijn blessure heb ik de testweken helaas niet volledig kunnen trainen, maar ik heb het hoofdstel wel zo goed mogelijk proberen te testen.
Nadat ik het prachtige Passier Fortuna hoofdstel heb mogen ontvangen van Divoza heb ik deze tot nu toe alleen nog maar gebruikt voor mijn paard Zylandra, mijn ‘oude’ hoofdstel hangt inmiddels in de kast.
Het hoofdstel is gemaakt van mooi en soepel leer en ziet er fijn uit door de smalle riempjes.

DSC_0226

Ik merk dat mijn paard met dit hoofdstel lichter in de hand is dankzij het elastiek DSC_0364wat erin verwerkt is.
Over de teugels die erbij zitten ben ik erg te spreken, deze zijn erg fijn, het is soepel leer en door de stroeve binnenkant houden ze goed vast en heb ik heb geen last meer van teugels die uit mijn handen glijden.
Tijdens mijn blessure heeft een vriendin van mij, Caroline van den Ende, mijn paarden doorgetraind omdat ik voor de Friese Kampioenschappen zat. Zij vind het ook een erg mooi hoofdstel en vind de teugels ook erg fijn en kwam tot dezelfde conclusie als mij, wat betreft het kopstuk wat naar voren schuift.

Mijn eindoordeel over het hoofdstel is erg positief. Het enige puntje wat verbeterd zou kunnen worden is dat het leer van het kopstuk tussen de oren iets breder zou mogen zijn, bij mijn paard schuift het hoofdstel iets naar voren toe tijdens het rijden en daardoor komen de leertjes dichter langs het hoofd te liggen.

Het cijfer wat ik dit hoofdstel geef is een 8. Dit heeft te maken met het anatomisch gevormde kopstuk wat naar voren schuift bij mij. Verder is het een erg fijn hoofdstel wat ook zeker een hele verbetering is op het gebied van hoofdstellen door het elastische stuk.

DSC_0241Bedankt Divoza en Passier & Sohn dat ik dit prachtige hoofdstel heb mogen testen!

 

Joyce van de Kuilen
Onze testrider Joyce zit op dit moment in Polen. Ze zal daar gaan deelnemen aan de Europese EK joyceKampioenschappen Eventing. Joyce zal ons op de hoogte houden door een dagboekje bij te houden van haar dagen in Polen. Dit komt zeer binnenkort op www.divoza.blog.nl te staan. Wij wensen Joyce erg veel succes tijden de Europese kampioenschappen.

Joyce meld ons dat ze het een geweldig hoofdstel vind die mooi is afgewerkt. Al haar paarden lopen fijn op het Passier Fortuna trens hoofdstel. Het cijfer wat het hoofdstel van Joyce krijgt is een 8,5. ‘Een echte aanrader’.

 

 

Keoma Zondag
keoma 3Helaas konden we niet naar de Subtop wedstrijd in Ermelo omdat er tijdens de storm op zaterdag een boom op ons erf was omgewaaid. Die boom lag precies voor ons hek.
We zijn die hele zondag bezig geweest met zagen en slepen.
Intussen hebben we natuurlijk wel doorgetraind met het hoofdstel.
Ik heb niet alleen mijn wedstrijdpaard Zrinko ermee getraind, maar ook onze goedgekeurde hengst Roman Lifestyle . Ze reageren allebei erg goed op het hoofdstel en lopen er erg fijn mee. Ik heb er nu zelf wat langere teugels aan gemaakt, dat vind ik prettiger. Verder ben ik super tevreden met het hoofdstel, daarom geef ik het een 8,5.

 

 

 

 

 

Julia Wieten
GoPRo
Onze testrider Julia heeft haar eindoordeel gegeven in Juul’s Vlog. Wij willen Julia feliciteren met haar topdebuut met 2 paarden van de Waalsehoeve. Tijdens haar debuut met Florentina en Estalida van de Waalsehoeve reed Julia met het Passier Fortuna trens hoofdstel.

Meerijden met Juul? Klik hieronder voor haar vlog!
Juul's vlog

 

Passier 15

Simone Houterman

Het is alweer tijd voor het laatste blog als testrider van het mooie Passier & Sohn Fortuna trens hoofdstel.
Mijn andere hoofdstel voor de jonge paarden is onderhand in de kast beland en ik pak eigenlijk alleen nog maar dit hoofdstel. De paarden reageren er fijn op en zijn voor mijn gevoel stiller en fijner te rijden in de aanleuning. Het bit werkt minder hard op de mond in en de druk is minder groot. Ook dat het leer fijn en soepel is draagt daar aan bij. Bij de oren is het anatomisch gevormd.

 

Passier 10Ook voor Farinosa, mijn paard die niet perse anders op de werking van dit hoofdstel reageert, gebruik ik toch dit hoofdstel. Het materiaal is lekker zacht en goed schoon te houden. Het ziet er chique uit en is mooi afgewerkt met een goede pasvorm. De oren liggen goed vrij. Daarnaast is dit hoofdstel handig verstelbaar en dus simpel bij alle verschillende paarden en disciplines te gebruiken. De neusriem is aan beide kanten te verstellen en loopt niet apart over het hoofd heen, dat vind ik een groot voordeel vergeleken met andere hoofdstellen, welke maar aan een kant verstelbaar zijn. Mijn beoordeling is dan ook positief! Ik kan me goed voorstellen dat dit hoofdstel uitkomst bied voor paarden die erg gevoelig zijn achter de oren of moeite hebben met het bit. Het hoofdstel krijgt van mij het cijfer 9. Verbeterpunten kan ik niet zo goed bedenken. Ik ben alleen wel een aantal keer een klein stukje leer van de neusriem verloren omdat dit, wanneer je de neusriem helemaal losmaakt ook los komt. Deze maak je ook zo weer terug vast. Fijn hoofdstel die ik voor alle paarden lekker blijf gebruiken!
Passier 9

Bedankt Passier & Sohn en Divoza voor het mogen testen van het mooie en handige Fortuna hoofdstel!

Het gemiddelde cijfer wat onze testriders het Passier Fortuna hoofdstel geven is een 8,5. Door het elastische kopstuk zijn de paarden lichter in de hand en blijven deze stiller in de aanleuning. Wil jij ook dit mooie hoofdstel met elastisch kopstuk? Hij is te bestellen via onze webshop.

Klik hieronder voor het Passier hoofdstel
logo_Passier_190

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*