Logo Divoza Horseworld

Testriders over Passier Fortuna

Vorige week hebben al onze testriders de Passier Fortuna hoofdstellen ontvangen. Lees hier hun eerste bevindingen en ervaringen met het Passier Fortuna hoofdstel.

Dagmar KoelmaDagmar Koelma 1
Nadat ik te horen had gekregen dat ik het stang en trens hoofdstel mocht testen werd het hoofdstel de volgende ochtend al vroeg in de ochtend bezorgd. Na het open maken van de verpakking heb ik het elastische gedeelte goed bekeken en gevoeld hoe ver het kon meerekken. Het elastische stuk rekt gemakkelijk mee als je het aantrekt, het is niet stug maar ook weer niet slap.

Dan zie je bovenop het hoofdstel het anatomisch gevormde kopstuk. Ook dit ziet er erg comfortabel uit omdat de oren meer vrijheid zouden krijgen.

Op het eerste gezicht lijkt dit hoofdstel erg prettig voor het paard.
Nadat ik hem goed ingevet heb, heb ik hem ’s avonds gelijk geprobeerd bij mijn paard, Zylandra. Het hoofdstel paste perfect en alles zat precies goed.

Nadat ik het hoofdstel goed bestudeerd heb kwam ik tot 1 verbeterpuntje namelijk; in het midden van het anatomische kopstuk zou het 1 cm breder mogen zijn. ( als het ware precies tussen de oren in ) Hierdoor schuift het hoofdstel minder naar voren. Het kopstuk schuift nu iets naar voren toe wanneer je gaat rijden.
Na 1 week ermee getraind te hebben ben ik er erg enthousiast over omdat ik merk dat ik door het elastische stuk minder druk op de hand krijg wanneer ik iets meer van haar vraag.
Ik heb het helaas nog niet op concours kunnen testen maar dat houden jullie nog van mij tegoed!

Joyce van de Kuilen berichtte ons na haar training met het volgende:keoma2

Vanavond het Passier Fortuna hoofdstel gebruikt tijdens de les met mijn big Schimpie (Henry who). Wat liep hij lekker met dit hoofdstel zeg! Hij had een fijn orenspel, normaal heeft hij z’n oren vaak naar achter maar nu veel minder.
Ik ga hem morgen ook op mijn andere paard gebruiken, kijken hoe dat gaat! Tot nu toe ben ik erg positief over de inwerking van het Passier hoofdstel.

Joyce is ook te volgen via Instagram: @joycevdkuilen_

Keoma1

Ook Keoma Zondag berichtte ons nadat hij het hoofdstel had ontvangen.

Het hoofdstel is gearriveerd, compleet met een mooie beschermhoes.
Afgelopen avond gelijk getraind met het hoofdstel. Zrinko liep super fijn en reageerde goed op het hoofdstel. Het hoofdstel is netjes afgewerkt en ziet er mooi uit met de dunne leren riempjes. De teugels zijn voor mij iets aan de korte kant.

 

 

 

SImone 8Simone Houterman liet ons het volgende weten over het Passier Fortuna trenshoofdstel.

Omdat ik deel uitmaak van Divoza’s testteam heb ik weer een mooi nieuw artikel mogen ontvangen. Ditmaal het Passier & Sohn Fortuna trenshoofdstel met extra details. Het hoofdstel is van soepel leder gemaakt en mooi afgewerkt. Vooral achter de oren zit het erg fijn. Dit hoofdstel test ik uitgebreid met de verschillende paarden die ik rijdt. Deze paarden variëren van zadelmak tot M niveau. Mijn paard op M niveau is niet heel gevoelig en kan ik niet echt zeggen of ze er anders door reageert of loopt. Wel heeft dit hoofdstel een goed effect bij de jongere paarden. Een jonge merrie is wat gevoelig achter haar oren met een dunne gevoelige huid. Hier wil wel eens het gebruik van een hoofdstel goed zichtbaar door worden. Met deze betere pasvorm merk ik dat dit minder is. De haren blijven onder het kopstuk mooi en je ziet dat dit hoofdstel minder schuurt. Daarnaast is ze steeds stiller in de aanleuning geworden en gaat dit ook steeds beter vooruit. Ook de ruin die net zadelmak is gemaakt accepteert dit hoofdstel goed en neemt netjes zijn bit aan. Tot nu toe ben ik vooral blij met het hoofdstel bij de jongere paarden. Het is net wat vriendelijker en het heeft een fijne pasvorm zodat hun ervaring met het hoofdstel en een bit positief is. Ben benieuwd naar de komende weken en of ik dan nog meer verschil zal merken. Heel erg mooi en fijn hoofdstel!

simone 7

 

Van Julia Wieten houden jullie nog een Vlog tegoed! Deze zal volgende week worden gepubliceerd op de Facebook-pagina van DivozaIMG-20150601-WA0002

 

 

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*