Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel: De eerste indruk van Bucas

Alweer de derde editie van Divoza’s Testpanel. Deze keer laten we onze vaste testriders en gasttestriders verschillende Bucas dekens testen. Simone zal de komende maand de Bucas Power Turnout light + hals testen. Dagmar test de Bucas Power Shamrock deken. Dieuwertje, Joyce en Jeanet zullen de Bucas Power cooler onder de loep nemen.

Banner naam simone

Hallo allemaal! En toen was het alweer tijd voor een nieuwe testriders ronde voor Divoza’s Testpanel.bucas2Toen ik hoorde welke producten dit keer getest mogen worden werd ik al gelijk enthousiast.

Als vaste testrider mag ik uitgebreid de Bucas Power Turnout Light deken gaan testen. Super leuk en precies op het goede moment. Ik wil de deken voor mijn paard Farinosa gaan gebruiken. In deze periode van het jaar vind ik het peilen van de temperaturen altijd moeilijk. Moet je paard nu een dikke deken op of toch maar een wat minder dikke? De ene dag is het namelijk benauwd en warm en de andere dag vraag je je bijna af of het toch niet gaat vriezen. Dan heb ik het nog niet eens over de regen die dan weer met bakken uit de hemel komt en vervolgens staan ze weer vol in een stralend zonnetje. De Power Turnout zou voor dit probleem de perfecte uitkomst moeten bieden. Volgens de voorschriften kan hij gebruikt worden bij een lage temperatuur van -10 tot een hoge temperatuur van +16 graden Celsius. Daarnaast is de deken ook gewoon te gebruiken als het paard zweet na het rijden. Het zweet wordt afgevoerd naar buiten door het Stay-Dry materiaal. Klinkt dus allemaal erg positief en handig! Deze week ga ik Farinosa eerst even scheren en daarna mag ze de deken iedere dag op en kunnen we hem uitgebreid gaan testen. Ook handig is dat er aan deze deken een losse hals bevestigd kan worden. En als je paard een iets dikkere deken nodig heeft is het zelfs mogelijk er een onderdeken aan vast te maken en zijn ze te gebruiken alsof het maar 1 deken is. Superfijn dus en ik ben erg blij dat Bucas & Divoza ons deze deken laten testen. Heb ik toch maar mooi dezelfde deken als Valegro, kan niet mis gaan toch? 😉
Groetjes Simone

 

Banner naam dagmar

Dagmar zylandraSinds enkele maanden zit ik in het vaste Testpanel van Divoza en zylandra staandheb ik wederom een prachtig artikel mogen ontvangen om te testen.

Het artikel wat ik mag gaan testen is een deken van Bucas, namelijk de Bucas Shamrock Power. Dit is een stal-transport deken van een stevige stof met een binnen voering van Stay-Dry Fleece wat het vocht kan afvoeren.
In de wintermaanden is mijn paard altijd geschoren en dan is het belangrijk dat ze geen kou vat. Deze deken geeft voldoende warmte en is ademend zodat ze na de training en tijdens transport warm blijft zonder kou te vatten.
De deken valt groot, mijn paard heeft normaal maat 205 maar kan met deze deken met gemak een 195 op. De deken heeft een stevige borstsluiting en tevens kruissingels onder de buik door waardoor de deken goed op zijn plaats blijft liggen. De deken sluit bij de hals mooi aan waardoor hij  zich beter om het paard vormt en mooier over de kont valt.
Ik zal deze deken bij mijn beide paarden gaan testen.

Bedankt Divoza dat ik weer een top artikel mag testen!!

 

Banner naam jeanet

jeanet en gijsbert 3

Mijn eerste indruk van de Bucas deken is erg goed. De deken heeft een mooie pasvorm, waardoor hij ook op een paard met veel front past. Voor deze deken heb ik wel een maatje groter nodig dan de gemiddelde deken. Dit is misschien handig om rekening mee te houden, mocht je ook een paard hebben met een brede boeg en veel front. De kwaliteit van de stof is erg mooi, de deken straalt luxe uit. Door de speciale Bucas sluiting bij de borst is deze deken ook geschikt voor speelse hengsten. Zij krijgen op deze manier geen kans om met sluitingen of loshangende riempjes te ‘spelen’. Daarnaast zorgen de buiksingels en het bilkoord onder de staart ervoor dat de deken mooi recht blijft liggen. Tot nu toe bevalt de deken dus erg goed!

 

Banner naam joyce

Na een training kom je de stal weer in en dan zie je je paard: de zweetdeken hangt over de oren van je joyce handsomepaard, de rug van het paard is nog zeik nat en je paard staat je aan te kijken alsof hij wil zeggen: Zo dat heb ik weer mooi voor elkaar, kun je hier niet mee rollen dan???.  Misschien niet herkenbaar voor iedereen, maar aangezien ik veel jonge paarden train, is dat geen uitzondering geweest de afgelopen jaren.
Ik ben Joyce Wever uit Schagen en samen met mijn 3-jarige Florencio x metall merrie, Handsome, wilde ik graag de bucas power cooler testen. Ik heb goede ervaringen met andere Bucas dekens, vooral vanwege de mooie ligging en duurzaamheid van de dekens en ik was daarom ook zeer benieuwd of dit de oplossing zou zijn voor het bovenstaande verhaal.

Een mooie donkerblauwe deken wordt bij mij bezorgd. Zoals we gewend zijn van Bucas met een heel mooie weggewerkte, maar functionele sluiting aan de voorkant, buiksingels (“Kijk, is dit de oplossing waar we zolang naar gezocht hebben?”) en een koortje aan de achterkant van de deken, die je zelf kunt verstellen. Anders dan andere zweetdekens is de bovenkant van de deken erg glad en de onderkant zacht, maar niet van fleece. Een dunne deken die er door de gladde stof erg chique uitziet. Na een zwaardere training gooi ik de deken op, “hij zit perfect!”. Wat opvalt, is dat de zijkanten van de deken langer zijn dan dat we gewend zijn van een standaard zweetdeken. De verpakking  geeft aan dat dit is om de warmte te laten circuleren, zodat het paard niet te snel afkoelt. Ik ben benieuwd en ga vol vertrouwen een ander paard rijden. Als ik terugkom bij mijn paard ligt de deken nog als een huis. Ik voel op de deken, geen vocht, wat je meestal wel gewend bent bij een andere standaard zweetdeken. Een droge, maar wel nog lekker warme rug tref ik aan als ik de deken af doe. Ik ben tevreden en gooi mijn staldeken weer op. Een goede eerste indruk EN een oplossing voor mijn probleem? Ik ga rustig door met testen!

 

 

Banner naam dieuwertje

dieuwertje empire
Vorige week zaterdag mocht ik de Bucas Power Cooler ophalen bij Divoza. Erg benieuwd dus direct op stal de deken uit de verpakking gehaald en even gepast natuurlijk! Wat direct opvalt aan de deken is de dunne, soepele stof waarvan hij gemaakt is; chique glad aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Een stalgenoot maakte de vergelijking met de stof van een trainingsjack, daar lijkt het inderdaad wat op!

De pasvorm is mooi door de plooien bij de halslijn. De voorsluiting van de deken is goed over nagedacht. De stof is gevoerd met nylon bij de borst en extra verstevigd. De blinde sluiting met extra klittenband sluit op deze manier mooi om de borst en blijft ook goed op de plek. Ik heb een fleecedeken met dezelfde sluiting maar door de slappe stof blijft dit niet mooi zitten. Ook erg handig zijn de kruissingels die je met een clip vastmaakt en zelfs helemaal van de deken af kunt halen; makkelijk als je de deken wilt wassen of als uitrijdeken wilt gebruiken waarbij losse singels alleen maar in de weg zitten. Ook deze sluitingen zijn blind; je maakt ze aan de binnenzijde van de deken vast waardoor de singels niet zichtbaar zijn. Al met al een goede eerste indruk! Ik ben erg benieuwd of de deken niet alleen mooi is, maar ook daadwerkelijk zo multifunctioneel in gebruik is als in de beschrijving staat.

 

 

 

Alle dekens zijn verkrijgbaar bij Divoza. Zit je maat er niet tussen? Bel dan gerust met onze klantenservice om de goede maat te bestellen!

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*