Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | De Groene Os, Zuiver, Gezonde Vacht Shampoo & Vacht Voeding

Afgelopen maand heeft Divoza’s Testpanel Zuiver shampoo, Gezonde vacht shampoo en Vacht voeding mogen testen van De Groene Os. Lees hieronder hun bevindingen:

De Groene Os Zuiver Shampoo

Geur 
SIMONE De zuiver shampoo van Groene Os heeft naast zijn natuurlijke mosgroene kleur ook een natuurlijke geur. Niet chemisch, dat verwacht je inderdaad ook niet gezien het product met natuurlijke ingrediënten gemaakt wordt. Het ruikt niet vies maar ik vind het ook niet perse lekker ruiken. Mijn merrie is redelijk gevoelig op sommige geuren, maar op de geur van de zuiver shampoo reageert ze niet.

JOËLLE De shampoo ruikt niet heel erg lekker. Je ruikt heel erg de kruiden en ingrediënten die erin zitten.
Als de shampoo is uitgespoeld blijf je het in de vacht ruiken, maar dit is al een veel frissere geur dan in de fles.

Gebruik
SIMONE Wanneer ik mijn paard ga wassen zorg ik altijd dat ik een tuinslang bij de hand heb met een sproeikop. Maar ik gebruik daarnaast ook altijd een emmer met water waar je eventueel je shampoo in kunt doen. Je kunt de zuiver shampoo direct op de huid gebruiken, dan is de shampoo wat dikker. Maar je kunt deze shampoo ook goed met water verdunnen. Ik heb gekozen om de shampoo iets met water te verdunnen zodat je het hele lichaam van je paard met een spons goed kunt inwrijven en soppen. De shampoo schuimt wanneer je het over het lichaam uitwrijft, dat vind ik zelf wel prettig, gewoon om het simpele feit dat je dan goed kunt zien waar je al wel en niet gesmeerd hebt. Voor de manen en de staart heb ik nog een beetje extra shampoo gepakt en deze zonder te verdunnen in de manen en de staart gesmeerd. De fles van de shampoo is erg praktisch. Er zit lekker veel in want het is een 1000ml fles zodat je er lekker lang mee doet, zeker wanneer je hem steeds verdund. Nog een voordeel is de handige dop! Dit is geen draaidop zodat je een heel groot gat hebt en standaard te veel shampoo pakt. Deze dop gaat met een clicksysteem handig open en dicht en de shampoo komt door een kleine uitgang eruit zodat je netjes kunt doseren.

JOËLLE Het is makkelijk om het shampoo-water aan te brengen. Wel heb ik op sommige plekken, zoals boven bij de nek, de shampoo er puur opgesmeerd, omdat Luna het niet fijn vond dat ik zo dicht bij haar hoofd water gooide. Het schuimt goed waardoor het inmasseren makkelijker wordt. Na zo’n 10 minuten is de schuim weg, waardoor je goed kan zien dat het ingetrokken is. Uitspoelen doe ik ook met lauw water. Je ziet niet meteen verbetering. Maar een dag later wist ik niet wat ik zag! Alle plekken waren al een stuk minder en het wondje was zelfs zo goed als weg! Fantastisch!

Hoe ervaar je de shampoo m.b.t. huidklachten zoals jeuk, roodheid, schilfers en wondjes.
SIMONE Mijn merrie heeft veel last van jeuk, geïrriteerde huid en schilfertjes. Wondjes waren er ten tijde van het wassen niet, wel kale plekjes van oude wondjes die al dicht waren.  De huid is na een aantal keer met de shampoo te hebben gewassen naar mij idee soepeler en minder dof. Door consequent twee maal per week te wassen kunt je het aantal schilfertjes reduceren. Doordat mijn merrie staart en manen eczeem heeft is het wel wat lastiger om de manen mooi en glimmend voor de dag te laten komen. In verband met dit gebrek heeft ze eigenlijk altijd een eczeemdeken om en doordat de deken over de manen ligt zijn ze een beetje dof geworden. Extra fijn is het dan om de manen met een fijne shampoo te kunnen wassen die helpt tegen diverse klachten die met eczeem gepaard gaan. De jeuk gaat helaas niet helemaal weg, maar ik heb zeker wel het idee dat deze shampoo de huid kalmeert en dat de plekjes met schilfers en irritatie sneller genezen en de huid soepel en gezonder is.

JOËLLE Inmiddels was het weer aan haar voorbenen gaan zitten, (ja, je blijft er constant mee bezig haha!) dus toen ben ik dat weer gaan insmeren!
En ook daar was weer een enorme verbetering. Wel minder dan de eerste keer vond ik zelf.
Nu, 3 weken later, was ik Luna 2 keer per week met de shampoo. 1 keer heel haar lichaam, en 1 keer alleen de benen. De plekken waar het
zomereczeem zit zijn dan al een stuk minder, maar op andere plekken ontstaan de ‘wonden’ alweer. Ik blijf dus sowieso bezig met de Zuiver Shampoo.

Glans
SIMONE Een extra pluspunt van deze fijne shampoo is dat de paarden er mooi van gaan glanzen. De huid ziet er mooier en vooral gezonder uit. Dit geeft een frisse aanblik en een gezondere huid. Heel veel goede redenen om met deze shampoo te wassen dus. De extra glans is altijd mooi maar zeker voordat je op wedstrijd gaat. Daarnaast heb ik ook even gekeken of je daarna geen problemen met invlechten krijgt, dit is niet het geval, de shampoo maakt de manen niet te glad. Je knotjes blijven dus ook mooi zitten als je voor je wedstrijd en het vlechten je paard gewassen hebt.

 

De Groene Os Gezonde Vacht Shampoo

ANJA Hij moet geschudt worden voor gebruik, maar dat is door de grote fles en toch wat lobbige vloeistof lastig. Ik heb de shampoo enkel op de probleemgebieden gebruikt, dus de onderbenen. De benen hoeven niet heel nat te zijn om de shampoo er op te doen, dus ook goed bruikbaar met alleen een emmer water. Ik spons zelf de benen nat, en wrijf dan de shampoo in. Dat begint gelijk te schuimen: handig, dan weet je ook wat je al gehad hebt en wat niet.
Ik ben best veel nodig om de hele onderbenen te doen, maar eerlijk is eerlijk: mijn trekpaard heeft ook flinke voeten en benen. De grote fles is hierbij dus wel erg handig!
Het laat zich goed uitspoelen, en het voelt prettig en zacht aan, dus ik ben ook niet bang als het er nog een beetje in zit. Het ruikt lekker, en voelt dus ook zacht aan op je handen.
De benen van mijn paard zijn zeker opgeknapt! Vooral de schilfers zijn weg, en de huid lijkt flexibeler en gezonder van kleur. De shampoo wast bovendien ook goed schoon, de haren zijn echt weer goed wit na het wassen. Ik blijf dit zeker gebruiken!

DAGMAR En toen waren we alweer aangekomen bij de eindbeoordeling van de Shampoo Gezonde Vacht van de Groene  Os.
Mijn algemene indruk van de shampoo is erg goed, deze shampoo ruikt lekker fris en je paard ruikt zelfs de volgende dag nog naar deze lekkere shampoo. Dankzij de Eucalyptus en Aloë Vera krijgt de shampoo een frisse geur en ruikt je paard weer heerlijk.

Ik heb deze shampoo vooral na zware trainingen gebruikt om het zweet er even lekker uit te wassen. Ik merk dat na het gebruik van deze shampoo het paard lekker schoon aanvoelt en weer fris ruikt.  En uiteraard heb ik mijn hondje er ook mee gewassen, met die zomerse temperaturen loopt hij erg veel buiten en rolt in bijna alles wat hij tegen komt. Dankzij deze shampoo rook hij weer erg lekker en fris.

Geur
Ik vind de geur van deze shampoo lekker fris, het is niet een zoete geur maar erg fris wat juist lekker is bij vooral deze warme temperaturen.

Gebruik
Het is best een grote fles shampoo waar je redelijk lang mee kunt doen. Al vind ik wel dat de shampoo iets dikker had gemogen want nu moet je wat meer gebruiken om het paard in te zepen dan wanneer hij iets dikker was geweest. Hij verdwijnt vrij snel over je paard. Dat is het enige minpuntje wat ik over deze shampoo heb. Verder zit deze shampoo in een erg gebruiksvriendelijke fles met een tuitje aan de bovenkant wat makkelijk schenkt zodat je niet gelijk een hele plons shampoo over je handen hebt.

Glans
Als ik mijn paarden en hondje ermee gewassen heb dan voel je dat de vacht lekker zacht is en dat er een natuurlijke glans over de vacht heen zit. Ze gaan er niet zo erg van glanzen als met glansspray, maar het eerste stukje heb je al wel na het gebruik van deze shampoo. Sowieso heb je met een schone vacht meer glans dan wanneer het erg vet is.

 

De Groene Os Vacht Voeding

JOËLLE Ook heb ik flink gebruik gemaakt van de Vacht Voeding. Bij Luna is de zomereczeem het meest zichtbaar in haar staart, maar op haar manenkam voel je ook goed de schilfers zitten.
Ik vond de grote fles erg onhandig bij het behandelen van de staartwortel. Omdat je al een zware staart moet vasthouden en haren opzij moet houden, heb je amper handen over voor zo’n grote, zware fles. Ik heb uiteindelijk de Vacht Voeding in mijn
hand gespoten en vanuit daar de staart en manen ingesmeerd.De Vacht Voeding ruikt best lekker. Je ruikt heel erg de
kaneel die erin zit.
Na een paar dagen waren de schilfers al een stuk minder. Luna had al veel minder jeuk eraan en ik zag
aan haar manen dat ze gelukkig niet meer had geschuurd! Dit komt doordat ik de vacht voeding en gezonde vacht shampoo samen heb gebruikt.
De staart en manen blijven een week lang makkelijk doorkambaar. Ook merk ik dat de geur die in de staart en manen zit van de Vacht Voeding vlieg-afstotend werkt. Als Luna in de paddock staat heeft zij al veel minder last van de vliegen om haar
heen.

ANJA Hier ben ik zo mogelijk nog enthousiaster over. Het ruikt als eerste super lekker. De geur blijft wel lang aan je handen zitten, maar omdat ik het lekker vind ruiken is dat helemaal niet erg. Je handen worden er ook lekker zacht van, en het werkt ook tegen droge handen!

Ik heb het na het wassen gebruikt op nog natte benen. Het schuimt niet, dus aanbrengen is iets lastiger, omdat je niet goed weet wat je gehad hebt. Toch komt dit ook een beetje van de enorme benen van mijn trekpaard.

Daarna met een spons wat uitspoelen. Het is lastig om het ‘tot driekwart’ uit te spoelen, want wanneer ben je op driekwart? Maar het is fijn zacht spul, dus ik ben niet bang dat ik er te veel in laat zitten.

De vacht en huid zien er na gebruik rustig uit, voelt zacht aan.

Over de insectwerende werking kan ik helaas niet oordelen. Door de CPL heeft mijn paard vaak wat wondjes op de benen en hier komen toch vliegen op af.. het is niet sterk genoeg om die af te weren, maar daar is geen enkele vliegenspray sterk genoeg voor. Maar verder: ik blijf dit gebruiken!!

 

Wil je meer informatie of een persoonlijk advies?  Stuur ons een mail of privebericht via Facebook.

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*