Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | Horseware Amigo Hero-6 Disc Outdoordeken

Afgelopen maand hebben Daphne & Sharon de Amigo Hero-6 0-grams Outdoordeken getest. Deze outdoordeken is voorzien van een nieuwe voorsluiting, namelijk de disc-sluiting. Lees hieronder de bevindingen van beide meiden.

DAPHNE

Uiterlijk
Ik ben mega fan van de prachtige rode kleur van deze outdoordeken. Deze kleur zal op veel paarden heel mooi staan. Op stal kreeg ik veel complimenten over dit frisse kleurtje, laat de lente maar komen! Echter, als jouw paard er graag een kliederboel van maakt kan je beter overwegen een andere kleur te nemen, vieze vlekken vallen helaas wel op bij deze kleur.
De deken heeft verder kruissingels, een staartflap en een bilkoord. Ik was te spreken over dit bilkoord, in plaats van een simpel touwtje is dit een stevig bilkoord van flexibel plastic. Het heeft een luxere uitstraling en is bovendien makkelijker schoon te maken als jouw paard hier overheen mest.

Disc sluiting             
Eerlijk gezegd was ik van te voren erg sceptisch over de disc sluiting. Doordat deze uit plastic is gemaakt, is het heel iets anders dan dat we tot nu toe van de meeste sluitingen gewend zijn. Toch merkte ik wel voordelen aan deze sluiting! Rondom de disc zit er op 4 punten klittenband. Door dit 4-punts systeem zal de deken niet gaan openstaan bij de borst, iets waar ik veel waarde aan hecht. De V-front van deze disc loopt mooi over de schouder heen en voorkomt drukplekjes.
Ik vroeg mijzelf aan het begin van deze testmand af of de disc “sloop” bestendig was. Nu mijn testmaand is afgelopen kan ik zeggen dat zowel de deken als de disc er nog perfect uit zien. Mocht de disc na een tijd toch kapot gaan kan je deze makkelijk vervangen door de reserve disc die wordt meegeleverd. Dat is handig!

Pasvorm
Juliette is 4 jaar oud, 163cm hoog en draagt dekenmaat 191. Ik heb gekozen voor deze maat omdat Juliette door haar leeftijd nog weinig bespiering heeft. Mocht jouw paard verder zijn in zijn/haar ontwikkeling adviseer ik om een maatje groter te nemen.
Toen ik de deken over Juliette deed vond ik de pasvorm erg mooi. De deken valt mooi over de billen van het paard. Aan de voorkant sluit de deken goed aan. De voorkant is, mede door de disc sluiting, hoog uitgesneden zodat de deken goed voor de schoft blijft liggen en niet naar achter schuift. De deken heeft de neiging iets of wat naar één kant te schuiven maar dit is echt minimaal.

Comfort                    
De outdoordeken heeft jammer genoeg geen plooien bij de halslijn. Dit vind ik normaal altijd wel fijn, het zorgt voor extra comfort en voorkomt dat de deken over de borst schuurt. Tijdens het lopen schuift de deken daarom een heel klein beetje heen en weer. Bij een winterdeken hecht ik hier meer waarde aan omdat de paarden dan zijn geschoren en sneller kale plekjes krijgen. Juliette heeft op dit moment al haar zomervachtje dus bij deze 0-grams deken heeft ze geen last gehad van schuurplekken.

 Bekijk hier het filmpje van Daphne

 

SHARON

Uiterlijk
Ten eerste is de kleur van de outdoordeken enorm mooi, het is de perfecte kleur rood. De randjes van de deken met groen, zwart en wit maken het helemaal af. Dit maakt de deken heel sportief! Hij is lekker opvallend! Ik denk dat hij bij ieder paard mooi zal staan.

Disc sluiting
De disc sluiting van de deken is erg mooi maar ook heel fijn! Door de disc blijft de deken mooi dicht aan de voorkant. De disc zit op 4 plekken vast met klittenband waardoor hij niet kan verschuiven of losser gaat zitten. Super systeem!!!!

Pasvorm
De deken past perfect! Charming Lady is drachtig dus je ziet een beetje haar buik aan de zijkanten, maar de deken zit perfect hij is lekker ruim maar niet té! Valt mooi iets over haar kont en sluit voor mooi aan.

Comfort
Dit is misschien nog wel het allerbeste! De deken heeft bij de benen ruimte voor beweging waardoor ze lekker vrij kan bewegen. Dankzij de disc sluiting blijft aan de voorkant links en recht mooi over elkaar heen zitten waardoor de deken dus niet half open gaat staan en de riempjes gaan schuren of dat de deken helemaal naar achteren glijdt en dus aan de voorkant heel strak gaat zitten. Ook is de stof super fijn glad waardoor hij mooi weer in model glijdt als ze bijvoorbeeld opstaat na het liggen.

Al met al een top deken echt een aanrader, wij zijn er enorm blij mee!

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*