Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | Le Mieux Climate Layer Shirt

Afgelopen maand hebben Daphne, Hennie & Natasja het Climate Layer Shirt van Le Mieux getest. Lees hieronder hun bevindingen.

 

DAPHNE

Uiterlijk / Details
Wauw! De kleur van dit shirt is echt prachtig! Een opvallende blauwe kleur welke is afgewerkt met donkerblauwe contrasterende naden.
Op de borst zit een wit Lemieux logo en op de mouw staat een witte tekst “Le Collection”. Het uiterlijk van dit shirt doet mij denken aan het type shirt wat vaak gedragen word tijdens eventing wedstrijden! Heel gaaf en daar wil ik het shirt ook zeker voor gaan gebruiken! Daarnaast staat het natuurlijk ook  prachtig tijdens dressuur en/of springen. Als ik dit shirt samen met mijn felblauwe beugels zie ben ik echt in love !

Materiaal
Het shirt is zeer elastisch en na een paar keer wassen behoud het nog steeds zijn stretch. Het materiaal is wel iets dikker dan ik verwacht had. Hierdoor voelt het extreem stevig aan en ik krijg de indruk dat dit shirt niet snel kapot zal gaan. Doordat het materiaal zo stevig is houdt het de wind ook redelijk goed tegen, daardoor  zit het wel iets warmer dan mijn andere shirts met lange mouwen.

Comfort
Door de stretchstof voelt dit shirt een beetje als eensecond skin”. De pasvorm is echt heel fijn: lekker lang, getailleerd, strak, maar kruipt niet omhoog. Ook onder een bodyprotector zit het shirt fijn, het ritsje voel je niet zitten. Bij warm weer zweet ik snel en zweetplekjes onder mijn oksels werden wel zichtbaar bij dit shirt. Daarentegen is het shirt wel ademend want de donkere plekken trokken wel weer snel weg.
Ik ben ongeveer 1.71m lang en ik draag maat M. Het shirt valt dus gewoon normaal uit. Houdt je niet zo van een strak shirt? Pak dan een maatje groter.

Eventing
Ik wil dit shirt gaan gebruiken voor mijn eventing wedstrijden en ik kan mij voorstellen dat meer eventing ruiters dit een heel interessant shirt vinden! Met name in het vóór en najaar wanneer het nog wat frisser is kan je het hiervoor erg goed gebruiken! In de zomer vind ik het wel echt te warm, al helemaal i.c.m. een bodyprotector. Houdt daar dus rekening mee.

Verder is het een heel fijn shirt welke ik naast het paardrijden zelfs gebruik voor het hardlopen.
Divoza en Lemieux: Bedankt dat ik dit product heb mogen testen!

HENNIE

In de maand Mei mocht ik het blauwe Le Mieux shirt testen. Hieronder mijn bevindingen van dit top shirt.

Uiterlijk
Ten eerste is blauw mijn lievelingskleur en toen ik het uit de verpakking haalde vond ik het een prachtige kleur. Het shirt heeft een mooie afwerking met een stevig opstand kraagje met rits wat heel chique staat. Samen met de contrasterende stiksels ziet het shirt er fijn en mooi uit.

Materiaal
De stof voelt zacht en glad aan en is erg elastisch en deze is van goede kwaliteit. Door het elastiek heb je veel vrijheidsbeweging tijdens het rijden.
Het shirt sluit mooi aan maar voelt niet strak.
Ook na het wassen op 30 graden pluist het shirt niet. De kleur blijft mooi en de elasticiteit word niet minder of slap.
Kortom erg fijn materiaal!

Comfort
Het zit als een tweede huid. Sluit erg mooi aan en geeft genoeg ruimte om mee te rijden. En ook veel ruimte bij de bovenarmen, aangezien wij als amazones en ruiters erg gespierd zijn in de armen.
De stevige opstaande kraag met rits is niet benauwend en op elk gewenste stand te dragen.
Het behoud zijn stevigheid. De naden en zomen zijn fijn afgewerkt en alle viezigheid van het schuren of mondschuim is weg na het wassen zelfs op 30 graden.
Het shirt ademt super, ik heb meerdere keren gereden in de maand Mei met temperaturen boven de 25 graden! En het shirt blijft van binnen droog en bovenop de buitenkant word het nat als je zweet. Waardoor je niet te snel afkoelt na hard werken.


Details

Door de contrasterende stiksels geeft het shirt een leuk effect.
De letters op de arm maakt het uniek. En het logo van Le Mieux op de rechter bovenarm mag natuurlijk niet ontbreken. Al met al geeft het een luxe uitstraling.

Ik geef dit shirt een 10 omdat het een prachtige kleur heeft, zeer goede pasvorm en eindelijk een shirt waar je niet in zweet en nat word. En goed blijft ademen. Zeer goede kwaliteit.

Erg blij dat ik dit shirt mocht testen en zeker een aanrader!

NATASJA

Uiterlijk
Afgelopen weken mocht ik het Le Mieux  Climate layer shirt testen.

Wat een super fijn shirt is het !
Ook nadat ik het Le Mieux  Climate layer shirt een aantal keren gewassen had blijft het prachtig van vorm en kleur.

Materiaal
De goed ademende stof zorgt er voor dat je lichaamstemperatuur tijdens het rijden goed blijft , en je dus niet kletsnat van je paard komt en te veel afkoelt na die tijd

De prachtige stof zorgt er voor dat er weinig tot geen vuil aan komt , en dat je bijvoorbeeld tijdens het poetsen van je paard niet onder de haren of vlekken zit.

Comfort
Het eerste wat mij opviel toen ik het aantrok was dat er geen vervelende naad op de schouderpartij zit, waardoor het niet opvalt dat mijn schouderkom (en dat hebben vele andere paarden dames vast ook) te breed zijn en buiten de lijn vallen en daardoor vaak optisch te strak zit. Ook zit er aan de onderkant van het shirt een fijne golvende lijn wat het shirt een sjieke uitstraling geeft.

Details
De bedrukking op de mouw geeft het shirt een erg sportieve look. De binnenzijde van de kraag heeft dezelfde kleur blauw als het stiksel, waardoor hij perfect matcht!

Met andere woorden ik ben fan van het Le Mieux  Climate layer shirt !

Bekijk hier de video van Natasja

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*