Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | PK Beautano Polo

De maand Juni stond voor onze testriders in het teken van PK International Sportswear. Ze hebben de trendy Beautano polo met mesh mouwtjes mogen testen. Lees hieronder hun mening!

INGRID *****
Lucky me! Ik mocht afgelopen twee weken de Beautano polo van PK testen. Eerder was ik al bekend met de technische stoffen van de PK collectie dus mijn verwachting van de polo was dan ook hoog!

Het comfort van de polo is perfect. De stof voelt fijn aan tijdens het dragen. Ondanks dat de stof technisch is voelt het niet ongemakkelijk maar voelt heel comfortabel en luchtig.

Vaak geven de synthetische stoffen van kleding niet mijn voorkeur. Tijdens de training wil ik stiekem nog wel eens zweten en doordat soms de stof niet goed ademt krijg ik het al snel koud omdat het shirt vochtig blijft. Deze eigenschap heeft deze polo gelukkig niet. Ook na het rijden van meerdere paarden en het mesten van de stallen ( gegarandeerd dat je het warm krijgt) blijft de polo droog en blijft mijn lichaam op een aangename temperatuur; niet te warm.

Het idee van de Mesh mouwtjes is wel grappig. Doordat ze goed ventileren zit het wel heel fijn en ik denk mede door de Mesh mouwtjes ventileert het shirt heel goed. Tevens geeft het de polo een unieke uitstraling.

De polo heeft een mooie pasvorm en kleed heel mooi af. De kleur is opvallend maar ondanks dat de kleur opvallend is voel ik mij geen kermis attractie en kan ik de polo met bijna iedere broek in mijn kast combineren. Het Nederlandse vlaggetje in het embleem vind ik een onwijs leuk detail. De knopen aan de polo geven een luxe uitstraling. Ja, ook na deze twee weken zal ik deze polo zeker blijven dragen!

 

DAGMAR*****
De tijd vliegt voorbij, we zijn alweer aangekomen bij de eindbeoordeling van de PK Beautano polo. Deze prachtige polo mochten we op verschillende dingen testen en met het warme weer van de afgelopen weken was het perfecte moment om deze polo te testen.

Comfort
Deze polo van PK heeft een ontzettend fijne stof en is super mooi getailleerd. Deze stof zit als een soort tweede huid om je heen en rekt aan alle kanten mee. Ondanks de vele rek van het shirt blijft hij mooi aangesloten zitten en heb je geen last van een ‘lubberend’ shirtje.

Vochtregulerende functie
Ik vind dat deze Beautano polo een goede vochtregulerende functie heeft. Wanneer je zwaar getraind hebt of met dit warme weer zorgt de Meryl stof ervoor dat je snel weer droog bent omdat hij erg goed ademt. Je hebt dus geen last van een lang zweterig shirtje waar je uiteindelijk weer koud van wordt omdat het niet droogt. Deze polo is uiterst geschikt voor de dagen met temperaturen boven de 20 graden want je wordt lang niet zo bezweet dan wanneer je een shirt aan hebt van een andere stof.

De Mesh mouwtjes
De Mesh Mouwtjes zorgen ervoor dat je schouders lekker luchtig blijven, deze mouwtjes hebben ook een ademende functie. En het ziet er uiteraard erg leuk uit.

Uiterlijk en eventuele details toelichten
Zoals ik bij de bovenstaande punten misschien ook al iets toegelicht heb, vind deze polo een erg mooie en comfortabele polo om mee te trainen. Het enige nadeel van deze stof is dat je hem ‘snel’ gaat ruiken, ik vind fris ruiken altijd erg belangrijk en daarom vind ik dit een klein nadeel. Maar ik denk dat dit puur door het soort materiaal komt.

Qua comfort, pasvorm en vochtregulerende functie krijgt dit shirt een dikke 10 van mij!

Super bedankt Divoza en PK dat ik dit fantastische product mocht testen!

 

SIMONE****
Deze maand is weer erg snel gegaan en het is tijd voor de eindbeoordeling van de Beautano polo van PK:

Comfort:
De polo heeft een fijne pasvorm Hij sluit overal netjes aan en heeft geen strakke of lubberende punten. Ook is het shirt lekker lang en kan hij ook in een lage heupmodel rijbroek netjes in de broek gestopt worden. De stof is erg elastisch waardoor je een perfecte bewegingsvrijheid hebt. De maat van het shirt valt iets kleiner uit voor mijn gevoel. Hij zit iets strakker dan de andere shirts in maat S die ik van PK heb. Daarnaast vind ik het zelf erg prettig wanneer een shirt overal perfect aansluit, maar als je daar niet van houdt is het misschien ook verstandig om een maatje groter te pakken.

 

Vocht regulerend:
Ik heb regelmatig met de polo gereden om hem goed te kunnen testen. Dit is ook onder erg warme weersomstandigheden geweest. Met zulke warme dagen wil je geen shirts van dik en vocht vasthoudend materiaal dragen. Dan worden shirts vaak zwaar omdat ze zweet opnemen en niet afvoeren. Daarbij ga je onaangenaam ruiken en gaat de stof schuren. Bij de Beautano polo is dit absoluut niet het geval. Dit shirt is erg licht van gewicht en stof. Hij neemt het zweet op maar droogt daarna ook weer snel.

De Mesh mouwen:
Het leuke en fijne aan de mouwen van dit shirt is dat ze heel luchtig zijn door de kleine gaatjes die erin zitten. Het voelt extra luchtig en ze geven een leuk contrast met de rest van het shirt. Ook is de rand gelukkig niet te strak om je ‘spierbal’ zoals bij andere shirts wel eens het geval is. Dat vind ik namelijk onprettig wanneer je, je armen aanspant.

Uiterlijk & details:
Het shirt is leuk en niet al te overdreven afgewerkt. Een leuk printje op de borst zonder al te opvallende kleuren en grootte. En achterop bovenaan de rug ook nog een leuk detail. De mouwtjes zijn zoals ik al eerder zei leuk contrasterend. De knoopjes vind ik ook wel leuk, de bovenste twee heb ik los gemaakt zodat mijn hoofd er goed door kan en hij niet op mijn keel drukt. De kleur is helemaal mijn kleur, blauw is mijn favoriet.

Al met al een fijn shirt, zeker wanneer het zo warm is een must! Ook voor wanneer ik niet op mijn paard zit is dit een leuk shirt om aan te doen. Liefs Simone

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*