Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | PK Goldino Rijbroek

Daphne, Ruth & Chayen hebben afgelopen maand de PK Goldino Rijbroek voor jullie getest. Lees hieronder de bevindingen van de meiden!

DAPHNE

De koude temperaturen van de afgelopen weken gaven de perfecte gelegenheid om de PK rijbroek te testen, deze rijbroek is namelijk gevoerd van binnen en zit dus heerlijk warm! Ideaal voor de winter die al veel te snel voor de deur staat (zucht..)

Uiterlijk/details

Een gevoerde rijbroek? Dat klinkt nogal suf, maar niets is minder waar. Dit is een prachtige broek in een elegant design welke ook nog eens heerlijk zacht aan mijn benen voelt. Top!
Mijn voorkeur gaat eigenlijk altijd uit naar “low waist” rijbroeken maar na het dragen van deze rijbroek denk ik daar zeker anders over, de hoge taille kleed namelijk heel erg slank af. Love it!
Er zit geen strass of andere bling op deze rijbroek maar eerlijk gezegd mis ik het ook niet. Het is gewoon een mooie rijbroek die je overal bij kan aantrekken.
De broekzakken van de rijbroek zijn voorzien van een rits en zijn groot genoeg voor bijvoorbeeld je sleutels of smartphone (Wel zo handig)!

Comfort

De rijbroek heeft lekker veel stretch maar is ook heel stevig wat betekend dat deze niet afzakt of schuurt.
Door mijn ronde bilpartij staat de broek wel iets open bij mijn rug maar dat heb ik helaas bij de meeste rijbroeken. In principe vind ik dit geen probleem want ik draag altijd een riem.
Verder zit deze rijbroek echt heel lekker, misschien wordt dit nog wel mijn favoriete broek!

Siliconen grip

De binnenkant van de kniestukken zijn voorzien van een subtiele siliconen grip. Bij veel rijbroeken vind ik het siliconen te veel plakken maar dat is hier zeker niet het geval, het geeft net dat extra beetje grip.

Overige bevindingen

De beenlengte van deze broek vind ik opvallend lang. Ik ben 172 cm en de meeste rijbroeken zijn bij mij eerder te kort dan te lang. Door de lengte van de pijpen sloot de broek niet heel mooi om mijn enkels, geen ramp want ik heb deze onderaan gewoon een stukje dubbelgevouwen. Heb jij prachtige lange benen? Dan zit deze broek jou vast perfect!

Als je twijfelt tussen twee maten zou ik zeker de kleinere maat nemen, zoals ik al eerder vertelde zit er lekker veel rek in de broek.

Deze rijbroek is een absolute “must have” indien je:

  • ’s winters snel koude benen krijgt.
  • Stretchbroeken geweldig vindt.
  • Gezegend bent met lange benen.

Deze rijbroek moet je laten liggen indien je:

  • Rillingen krijgt van rijbroeken met een hoge taille.
  • Van veel bling en strass houdt.

Bekijk hier het filmpje over de Goldino van Daphne!

CHAYEN

 

Afgelopen maand heb ik de PK Goldino rijbroek mogen testen en dit heb ik erg intensief gedaan. Toen ik de broek thuis kreeg heb ik er dezelfde avond direct mee gereden.

Bij deze rijbroek was ik erg benieuwd naar de siliconen kniegrip, ik ben namelijk broeken gewend die een full seat siliconen grip hebben. Alleen kniegrip was dus nieuw voor mij. Maar oh, wat zit dat fijn! Waar je met de full seat siliconen grip vaak echt vast zit (voor je gevoel dan) in het zadel. Heb ik bij deze broek het gevoel meer mee te kunnen zitten bij het rijden. De grip opzich was goed, wat ik alleen wel jammer vind is dat de kniegrip niet geïntegreerd is in de broek. De kniegrip zit echt op de
broek, hierdoor pasten mijn laarzen niet helemaal dicht. Dit was zo op te lossen door even mijn sokken dubbel te doen, maar dit is wel iets om rekening mee te houden bij op maat gemaakte laarzen.

De PK Goldino Rijbroek is er zowel in het donkerblauw als donkergrijs. De keus voor de donkergrijze variant was voor mij snel gemaakt, ik ben al tijden opzoek naar een mooie donkergrijze rijbroek. De kleur is dan ook erg mooi en gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Stiekem ben ik gek op
rijden in bijpassende sets, dus de donkergrijze kleur is ideaal.  Wat op valt bij deze rijbroek is dat die van binnen erg zacht is en een beetje gevoerd lijkt te zijn. Hierdoor is de broek erg warm en naar mijn mening ideaal voor in de winter. Om dit te testen heb ik op een echte herfstdag een rondje buiten gereden. Dit beviel dan ook erg goed, de broek is erg warm en laat weinig wind door.

Tegenwoordig zijn er veel rijbroeken in het leuke hippe heupmodel verkrijgbaar. Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar broeken met een hoge taille. Shirt bij je broek in, ceintuur eromheen en je hebt gelijk al een hele chique uitstraling. Deze rijbroek heeft dan ook een mooie hoge taille en een brede tailleband. Wat erg fijn is, want zo past je ceintuur er ook gemakkelijk doorheen. Tijdens het rijden steekt de achterkant van de hoge taille wel iets af, waardoor ik tijdens het rijden mijn ceintuur een gaatje strakker heb gedaan. Omdat dit anders voor het beeld niet zo mooi is.

Last but not least, de zakken! Waar de meeste rijbroeken tegenwoordig vaak kleine zakken hebben waar net 3 snoepjes en een hand elastiekjes in past. Heeft deze broek mooie grote zakken met een grove rits! Perfect als je het mij vraagt. Hier past je telefoon gemakkelijk in waarbij je zeker weet dat
die er tijdens het galopperen niet zomaar uitvalt.

Kortom een mooie comfortabele broek van fijn materiaal. Bedankt Divoza en PK!

 

RUTH

 

 

Jeej! Ik mocht de nieuwe PK Goldino broek testen voor Divoza! Welk paardenmeisje wil dat nou niet, nieuwe paardenproducten testen. Vol goede moed begon ik aan de testperiode. Na ontvangst bleek de broek een beetje te groot voor mij. Ik zit altijd tussen een maat 38 en een maat 40 in, en bij het passen bleek de 40 toch wel aan de grote kant. Dus ben ik direct even naar de Divoza gereden om de broek om te wisselen (en mezelf proberen in te houden om niet nog allerlei andere mooie spulletjes te kopen..) voor een maat 38 die helemaal goed zat, en de testperiode kon beginnen.

Siliconengrip

Die middag heb ik getraind met mijn bijrijdpaard Pacator, een KWPN’er. Meestal rij ik hem 2 a 3 keer in de week redelijk intensief dressuurmatig en af en toe pakken we ook een sprongetje mee. Perfecte omstandigheden om deze broek te testen. Wat mij als eerste gelijk opviel aan de broek is dat deze siliconen grip heeft bij de knieën. Je ziet het tegenwoordig ineens overal, siliconen grip. Waar je eerst overal het (kunst)lederen zitvlak zag, zie je nu vooral de siliconen grip op het zitvlak en bij de knieën.

Het was voor mij de eerste keer dat ik met dit speciale gripmateriaal reed. Ik hield het voorheen liever bij de ouderwetse broeken met een (kunst)lederen zitvlak of juist helemaal geen. Ik was eigenlijk een beetje huiverig om helemaal vast te komen te zitten aan mijn zadel en daardoor mijn bewegingsvrijheid een beetje te verliezen. Dit was voor mij voorheen een reden om geen broeken met deze grip te kiezen. Echter viel het mij heel erg mee. Van de siliconengrip op je knieën heb je geen last en het is een mooie aanvulling op je houvast in het zadel. Best handig met een KWPN’er die nogal eens 180 graden om zijn as kan draaien door alle tijgers die in de hoeken van de bak zitten verstopt. Helemaal top!

Comfort

Helaas kwam mijn bijrijdpaard Pacator na twee keer intensief rijden met de broek stil te staan met een fikse peesblessure: alleen nog maar stappen aan de hand dus. Gelukkig heb ik mijn oude Friese paardje ook nog staan waarmee ik vaak buitenritten maak, dus het testen kon gelukkig gewoon worden voortgezet. Ik heb voorheen nooit rijbroeken van dit merk gehad, maar hij zit super fijn en ik was positief verrast. Verder zit de broek als een tweede huid, dat moet ik PK wel nageven dat dit erg goed gelukt is. Met mijn Fries maak ik meestal wat langere tochtjes door het Friese platteland en daarbij is het wel van belang dat je lekker zit en absoluut geen schuurplekken krijgt (We kennen het allemaal wel.. niet zo charmant op je derde Tinderdate.) Dit was absoluut niet het geval. Het is een fijn stofje dat goed aansluit.

Uiterlijk/details

Ik ben een keer helemaal uit de band gesprongen (grapje): ik had gekozen voor een blauwe kleur broek in plaats van een zwarte broek, de kleur die ik eigenlijk altijd koop, omdat dit lekker veilig is. De kleur blauw bleek me eigenlijk best wel goed te staan, ik vind hem echt onwijs mooi. Op de achterkant zit nog een logo van het merk PK en deze is mooi subtiel aangebracht op de broek. Wat ik ook super fijn vind is dat er tegenwoordig geen klittenband meer aan de onderkant zit, zo ook bij deze broek niet. Je trekt hem dus zo aan.

Overige bevindingen

Voor de kleinere ruiters onder ons: de broek was voor mij een beetje aan de lange kant. Ik ben 1,65m en voor de ruiters met deze lengte is het vast wel herkenbaar: bijna alle broeken, of het nou rijbroeken zijn of normale broeken, zijn vaak te lang. Dit is echter geen bezwaar voor mij om de broek te laten liggen, het is niet storend.

Al met al heeft PK een mooie broek op de markt gebracht, qua prijs/kwaliteit is de broek perfect. Een hele fijne broek voor de langere afstanden maar ook zeker voor de trainingen in de bak. Geen rare fratsen aan de broek, maar een mooi, simpel en goed design.

Veel liefs,
Ruth
p.s.Omdat mijn bijrijdpaard in de lappenmand zit heb ik gekozen om foto’s te maken met mijn Friesje, van 23 jaar. Staat ze er niet mooi op?! 😀

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*