Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel | Q.Linn Barcelona Sportbeha

Vorige maand is er een nieuwe testrider uitgekozen, namelijk Daphne Mol! Daphne gaat de komende maanden samen met gast testriders diverse items voor jullie testen. Daphne en de gast testriders, Leonie en Jonneke, hebben afgelopen maand de Sportbeha van Q.Linn uitgebreid voor jullie getest. Lees hieronder hun bevindingen!

 

DAPHNE****

Eerste indruk
In de maand augustus mocht ik voor Divoza Horseworld de Q-Linn Barcelona Sportbeha testen.
Ik was direct onder de indruk toen ik het pakketje opende. De beha zit prachtig verpakt in een chique doos. In de doos zit een brief met tips hoe je beha het langste meegaat. Daaronder bevind zich de sportbeha, een luxe waszak en een presentje, namelijk een springtouw. Altijd leuk!

Stevigheid
Bij het springen van hindernissen zijn borsten onderworpen aan redelijk wat druk en dan vind ik een normale beha niet comfortabel zitten. En met stuiterende borsten tijdens het rijden doe je niemand een plezier!
De cups van deze sportbeha sluiten vrij hoog waardoor je borsten in een soort “harnas” zitten. Zelf vind ik dat erg fijn.
Ik draag eigenlijk nooit sportbeha’s waar een beugel in zit. Maar wat voelt dat heerlijk zeg! Hierdoor ontstaat er veel meer steun en stevigheid.

Drukverdeling
De beha is erg zacht en heeft een brede tailleband en schouderbanden. De brede schouderbanden verdelen de druk fijn over mijn schouders waardoor ik de beha nauwelijks voel zitten. De meeste sportbeha’s beginnen na een tijdje te snijden waardoor mijn huid aan het einde van de dag geïrriteerd raakt. Door de brede bandjes is dat bij deze beha niet het geval. Echt een groot pluspunt!

Pasvorm
Er bevind zich een haaksluiting op de rug en een racerback clipsluiting in de nek. Hierdoor kan je de beha makkelijk naar wens afstellen.
Door de dubbele sluiting kan je de beha makkelijk aantrekken en hoef je deze dus niet over je hoofd heen te wurmen! Ideaal voor de mensen met een smalle omtrek.
De maat van de beha komt grotendeels overeen. Mijn gewone beha maat is normaal 70E, maar omdat ik uit ervaring weet dat sportbeha’s relatief strak uitvallen heb ik gekozen voor een 75D.
Dat is een goede keuze geweest, want de omtrek is nu niet te strak maar de cup sluiten wel stevig aan.

Minpunt
Ik vind het erg jammer dat de cups van deze beha niet helemaal glad zijn. Als je het fijn vind om in een strak shirtje te rijden zie je wel een beetje de naden van de cups lopen. Persoonlijk vind ik dat nooit zo mooi.

Op dit puntje na ben ik erg tevreden over de beha en zal ik je deze zeker aanraden!

LEONIE*****
Toen ik op Facebook een actie voorbij zag komen waarin er amazones gevraagd werden om de sportbeha Q-Linn (type Barcelona) te testen, werd ik gelijk enthousiast! Ik was precies zes weken geleden bevallen van een dochtertje en wilde heel graag weer beginnen met trainen.
Mijn geweldige Fries, startte ik voor mijn zwangerschap in de Z1 en we waren druk aan het trainen voor de overstap naar de Z2.
De laatste keer dat we echt actief waren, was tijdens de Friesian Proms in januari te Leeuwarden waar ik samen met mijn team (Z Friezenteam Groningen) meerdere shows mee mocht rijden.
Wat had ik toen graag willen weten dat deze beha bestond! Ik heb tot vier maanden zwangerschap actief gereden en droeg vaak 2 sportbeha’s over elkaar. En nog steeds was dit alles behalve comfortabel.
Nu ik weer ben begonnen met rijden, had ik er een hard hoofd in om weer comfortabel te paard te komen. Ik geef borstvoeding en heb op dit moment bh maat: 75 E.

Toen ik het pakketje ontving van Divoza was ik blij verrast! Wat een prachtig pakket. Naast de luxe verpakking en folder, zat er ook een springtouw en een zeer stevige waszak bij voor in de wasmachine.
De bh is in meerdere kleuren verkrijgbaar, ik had de sportieve grijs met roze variant.

Tijdens het passen merkte ik al dat dit wel eens een uitkomst zou kunnen zijn met rijden. De Q-Linn sluit perfect aan en heeft naast de gebruikelijke sluiting ook een sluiting hoog bovenop de rug. Juist voor vollere borsten geeft het veel steun tijdens het rijden. Waar ik bij mijn andere sportbeha juist een afgekneld gevoel had, was dit bij deze sportbeha absoluut niet het geval.

Door de borstvoeding zijn mijn borsten erg gevoelig, maar tijdens het rijden had ik nergens last van.
Ik heb er intensief mee gereden, waaronder één keer in rengalop door het bos. Wat heerlijk! Ik ben helemaal verkocht!

Ondanks dat deze beha prijzig is, is de Q-Linn het absoluut waard. Ik gebruik hem nu ook tijdens mijn andere training (cardio en kracht) en ook hier ervaar ik veel steun, zonder afknellingen. Je krijgt een mooi decolleté, waar je bij de andere beha’s vaak nog het idee krijgt dat je borsten worden platgedrukt, is dat bij de Q-Linn niet het geval. Hij ondersteunt je vrouwelijke vormen zonder ze te vervormen.
Door de bijgeleverde waszak blijft hij mooi in de was en je kunt hem gewoon op 40 graden wassen. Ik ben zeer enthousiast en koop ook de lichtere versie voor onder mijn wedstrijdshirt.

 

 

JONNEKE****


Alleen het ontvangen van de beha was al een soort cadeautje; in een leuke tas, met een mooie doos, een waszakje erbij en een brief waarin stond dat sportondergoed, sportlingerie werd. Hoewel de beha nog steeds een sportbeha was, voelde het best luxe zo.

Toen ik hem aandeed voelde de beha iets klein aan, maar dat heb ik liever dan veel te groot. Dan heb je immers alsnog geen steun. De omvang daarentegen viel me aardig ruim, een 80 had ook gekund, maar het lukte zo ook prima.
De hoge sluiting tussen de schouderbladen was even wennen, maar tijdens het rijden heb ik deze eigenlijk niet meer gemerkt. Ik had, voor zover een beha dit voor elkaar kan krijgen met mijn cupmaat, best steun. Hoewel ik deze beha mooier vind, en van fijn materiaal, kan ik niet zeggen dat ik hier nou véél meer steun uit haal dan uit de sportbeha die ik al had. De beha had aan de bovenkant van mijn borsten misschien wat meer mogen bedekken, om het “eruit-floep-gevoel” iets te verminderen. Of misschien toch een cup groter? Toch is het een prima BH, hij is heerlijk zacht! Ik kan hem dan ook zeker aanraden.

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*