Logo Divoza Horseworld

Divoza’s Testpanel: Eindbeoordeling Bucas Recuptex Therapy Deken

In de maand februari hebben onze testriders, Dagmar, Simone, Maud & Laura de Bucas Recuptex deken uitvoerig getest. Lees hieronder het eindoordeel van alle ladies.

LAURA*****

Afgelopen weken hebben Sareza en ik de Bucas Recuptex deken mogen testen. Een aantal jaren geleden is bij Sareza de diagnose kissing spines vastgesteld. Tijdens de trainingen merkte ik dat het bij de warming-up langer duurde om haar rug-spieren losser te maken en ondanks een lange cooling-down aan het einde van de training kon ze nog steeds behoorlijk spierpijn hebben de volgende dag.

Voor het testen heb ik ervoor gekozen de Bucas Recuptex deken onder de winterdeken van Sareza te doen. Op deze manier worden haar rugspieren de hele dag goed warm gehouden. Eerst was ik bang dat de deken misschien ging schuiven onder haar winterdeken, maar door de stevige bevestiging blijft hij goed op zijn plek liggen.

Voordat ik ga rijden voel ik altijd eerst aan de rug van Sareza om zo een inschatting te maken hoe gevoelig haar rug is, dan kan ik de training hier goed op aanpassen. Nadat Sareza de deken een paar dagen onder haar winterdeken droeg, merkte ik dat ze minder gevoelig was en ook minder reageerde bij het opzadelen.

Zoals altijd begin ik rustig met haar losrijden. Op dit moment zijn we aan het oefenen met de lengte buiging voor het schouder binnenwaarts. Dit vind Sareza een erg moeilijke oefening omdat dit veel buiging  van haar rug vraagt. De afgelopen tijd gaat dit een stuk makkelijker en raakt ze minder in paniek wanneer ik deze oefening aan haar vraag.  Of dit volledig met de Bucas Recuptex deken te maken heeft weet ik niet, maar het heeft zeker een positieve invloed op de soepelheid van de rugspieren.

De dag na de training merkte ik dat het makkelijker ging om de training weer op te pakken met Sareza, ze begint soepeler aan de training en lijkt ook minder last van spierpijn te hebben. Dit is goed terug te zien aan de lendenen, wanneer ze last heeft van haar rug valt ze hier een beetje in en op dit moment zijn deze spieren mooi zichtbaar. (Foto’s)

Kortom, ik ben heel tevreden over de werking van de Bucas Recuptex deken.  Ik merk dat de rug van Sareza meer tot rust komt door de warmte van de deken en hierdoor ook beter kan herstellen voor de volgende training. Dit kan zeker ondersteuning bieden bij het opbouwen van een nieuwe spiermassa op de rug. Wij blijven zeker doorgaan met het gebruiken van de Bucas Recuptex deken omdat ik ook heel benieuwd ben naar de effecten van de deken op de lange termijn.

Divoza, heel erg bedankt voor de kans om deze deken te testen. Sareza en ik zijn er onwijs blij mee!

MAUD*****

Hallo allemaal,

Wat is deze maand snel gegaan, het is alweer tijd voor de eindbeoordeling van de Bucas Recuptex therapie deken die ik deze maand heb mogen testen. Ik heb de deken intensief en met veel plezier gebruikt en ben er erg positief over.

Ik heb de deken gebruikt met als doel om te testen of mijn paard hier losser van zou worden in haar rug, en of het invloed zou hebben op de opwarming van de spieren. Ik heb een paard dat van zichzelf erg gevoelig is op haar rug wat voor het rijden heel fijn is omdat ik hierdoor veel met mijn zit kan doen. Ik merk hierdoor ook snel als mijn paard wat stijver is of wat langer nodig heeft om haar spieren op de warmen en los te maken tijdens met rijden.

Ik heb het advies van Bucas opgevolgd  om de deken 2 uur voor en 2 uur na het rijden op te doen. Wat mij echt opviel is dat mijn paard wanneer ze de deken op had een stuk  warmer was op haar rug (dus op het deel waar het gewatteerde deel zit) dan op de rest van haar lijf.

Om eerlijk te zijn had ik in het begin niet gedacht dat ik zoveel verschil zou merken.
Maar ik vind echt dat mijn paard wanneer zij de deken op heeft gehad sneller is opgewarmd en hierdoor ook losser is in haar lijf.
Om dit goed te kunnen testen heb ik de deken eerst een aantal dagen gebruikt, en toen weer een dag niet, enzovoort. Hierbij was duidelijk verschil merkbaar.

Ik heb de deken ook vaak opgehad in de trailer. Ik vind dat de deken ook voor transport erg geschikt is om op te hebben, hij is niet te warm en als het heel koud was deed ik er vaak nog een dunne deken overheen. De deken blijft  goed liggen doordat hij  buiksingels heeft. Mijn enige kritiekpuntje is wel dat wanneer je de deken gebruikt als onderdeken de bovenste deken wel wat schuift doordat de Bucas Recuptex deken aan de bovenkant een heel glad stofje heeft. Maar aan de andere kant vind ik wel dat de deken hierdoor een chique uitstraling heeft.

Zoals ik in mijn eerste beoordeling ook al heb gezegd vind ik dat de deken een mooie pasvorm heeft. Mijn paard is vrij smal bij haar schouders en dekens zijn hierdoor vaak te ruim waardoor ze naar achteren zakken en gaan trekken bij haar schouder. Deze deken heeft een geplooide halslijn waardoor hij mooi aansluit en niet naar achteren zakt en gaat trekken.

De deken is ook te wassen in de wasmachine, ik heb dit nog niet uitgeprobeerd omdat hij eigenlijk wel makkelijk schoon blijft door de gladde stof. (Als je een paard hebt die dekens snel vies maakt is dit wellicht handig om te weten).

Zoals jullie lezen ben ik dus erg positief over de deken. Ik vind hem wel redelijk prijzig, waardoor ik hem zelf niet zo snel zou kopen, als je niet weet of hij ook echt werkt. Daarom ben ik heel blij dat ik de deken voor jullie heb mogen testen, en hoop ik dat jullie wat aan mijn beoordeling hebben.

Naar mijn mening is de deken echt de moeite waard om aan te schaffen en als ik een cijfer zou moeten geven zou ik uitkomen op een dikke 9!

DAGMAR*****

Hallo allemaal,

En toen was alweer het einde van de testperiode voor de Bucas Recuptex aangebroken. Ik heb de deken intensief getest op beide paarden de afgelopen weken en in deze beoordeling ga ik jullie vertellen wat mijn bevindingen waren.
Allereerst vind ik de dekens van Bucas een hele mooie pasvorm hebben bij de schouders. De dekens sluit mooi om de hals/borst/schouders en vallen erg mooi over de kont.
Graag wil ik er wel bij vermelden dat mijn  paarden geen blessures in de rug hebben waar deze deken bij kan helpen, maar elke keer voor en na een training heb ik de deken 2 uren op gedaan en wat mij op viel is dat onder het extra gewatteerde gedeelte, de rug van het paard aanzienlijk warmer was dan op andere delen onder het deken.

Ik geloof echt dat het lekkerder voor de spieren is en dat de spieren sneller herstellen na een zware training door de warmte die weerkaatst wordt door het extra gewatteerde gedeelte.
De deken gaf voor mij geen ‘Wow’ gevoel maar ik merkte wel dat mijn paarden net iets losser waren dan normaal.

Hieronder heb ik een paar pluspunten en minpunten genoemd van de deken:

+ Erg mooie kwaliteit en een sterke kwaliteit

+ Goede Sluiting op de borst

+ Pasvorm is mooi bij de borst

+ Goede warmte weerkaatsing voor de spieren

+ Juiste maatvoering, deken 195 past perfect op paard met 195 en past net op een paard wat normaal 205 heeft.

– Onhandig als onderdeken, je kan hem niet bevestigen aan winterdeken als deze niet van Bucas is. Dus de deken gaat een beetje glijden onder de winterdeken.

– Pasvorm over de rug zou meer anatomisch gevormd mogen zijn zodat hij mooier mee loopt over de rug, staat nu een beetje van de rug af als je hem enkel gebruikt, waardoor er ruimte ontstaat tussen de rug en de deken waardoor er weer ‘kou’ tussen komt.

Kortom, ik geloof wel dat de deken een goede werking bij paarden met een rugblessure. Het is handig om de deken te gebruiken na een zware training ter bevordering van het herstel.

Groetjes Dagmar

SIMONE****

En toen waren we alweer toe aan de eindbeoordeling van de Bucas Recuptex Therapy deken. De maand februari duurde niet erg lang dus heb ik zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de deken om deze zo goed mogelijk te kunnen testen.

Wat heel erg fijn is, dat je hem kunt gebruiken als onder deken. Zelf heb ik de Bucas Power Turnout Light als winter deken. Daar kon deze nieuwe deken mooi onder. Op deze manier kan ik er constant voor zorgen dat de rug van het paard lekker warm blijft. Ik heb gemerkt dat het mij teveel tijd kost om steeds de deken van tevoren op te doen. En om hem na de training eigenlijk weer een poosje op te laten.

Wanneer je op wedstrijd gaat is dat natuurlijk wel de ideale gelegenheid om de deken op te leggen. Vaak ben je vooraf op tijd bij je paard. En na het rijden ben je meestal ook nog wel een poosje bezig. Het is namelijk het meest ideaal als je hem een paar uur op de rug hebt liggen. Dan wordt het lekker warm en heeft de deken het beste effect.

Doordat de Recuptex deken bij mij onder mijn andere deken ligt heb ik hem constant op de rug gehad. Ik ben tussendoor een aantal keren gaan voelen of het niet te warm zou zijn, maar ze heeft er niet onder staan zweten. Het is fijn dat alle spieren warm en soepel blijven in de rug , zeker na de training is dat fijn.

Nadeel van deze deken vind ik wel, dat de buik singels er niet af kunnen. Na het intensief rijden is het fijn om de deken meteen over je paard te leggen wanneer het koud is en je nog een poosje na wilt stappen. Het is dus niet fijn dat wanneer je er op zit er nog singels naar beneden hangen, die klik ik liever los. En dit geldt ook voor wanneer hij onder een andere deken ligt. Vier buik singels is dan wel wat veel (en mijn ervaring met Bucas is dat de singels er af meestal wel af kunnen).

Mijn conclusie is dus, dat deze deken zeker een meerwaarde kan zijn. Wanneer je een paard met een gevoelige rug of klachten hebt is dit interessant om uit te proberen. Maar ook zeker wanneer je iets extra’s toe wilt voegen aan de training en verzorging van je paard. De deken heeft een hele goede pasvorm met fijne sluitingen, de kleur is leuk en het materiaal is mooi.

Divoza & Bucas bedankt voor het mogen uittesten van deze mooie en functionele deken.

Liefs Simone

 

Hester van Divoza *Medewerker Divoza Horseworld*